Valper 12 uker

Her avsluttes valpedagboka. Alle har kommet til gode familier og hver enkelt hund vil bli fulgt opp med bilder og info under navnet på hunden.

Jeg tar av meg hatten til alle seriøse oppdrettere, dette har vært mye mere arbeid enn hva jeg trodde.
Nå skal det bli godt å komme tilbake til normalt gjenge igjen.

Ønsker alle valpekjøperne lykke til, og som jeg sa... jeg vil ha tilbakemelding på hvordan det går. Spesielt viktig når dere får problemer, slik at jeg kan hjelpe dere med å løse dette.

19 sept

I dag våknet vi til et kjempefint høstvær og benyttet dagen til å dra på fjellet. Det var 20 varmegrader da vi kom oppi Grødalen og for et herlig fargespill i vakre høstfarger. Balder og Nanna hoppet av glede ut i vannet for så å rulle seg i røsslyng og reinsmose. De uttrykte en sann glede over å få springe fritt over myrene. Valpene kjente seg igjen og la på sprang utover terrenget. Det er på slike dager man kjenner at det er så utrolig deilig å være hundeeier.

Frankie, Donna og Gordon bakerst.. og halve Nanna

Gordon

Donna leker med Frankie... ja han er der et sted :)

12 sept

De siste dagene har vært hektiske både på valpefronten og med å ordne klart div.utstyr til valpekjøperne.

Fjelltur i Grødalen 6 sept

Frankie og Bruno

Bruno

Edvart

Fra ve. Ine, Aurora og Gordon

Aurora går blodspor

Donna fant også rådyrfot

Herkules

Cello

4 sept 7 uker

Jeg har alltid vist at springeren liker å arbeide, men slik valpene har holdt på i dag overgår alt de har gjort tidligere. Valpene leker og jobber både ute og inne. Bærer alle avisene ut i hagen, dreper så avisene og bærer dem videre under de store trollskjegg buskene. De sloss med hverandre og kommer løpende inn for videre lek, før de så springer ut igjen. Frankie kom dragende med en stor badehånduk som hang på snora og gjett om de andre syntes det var spennende. Ikke bare at det regner, men det høljer ned i bøtter og spann. Men valpene ser ikke ut til å bry seg om det.
Har delvis gått over på junior foret til Royal Canin og vektkurven er som forventet.

Kullet er kalt Disney kullet og fått navn ut fra Disneysanger. Det er datteren i huset som har kommet med dette forslaget. Disse navnene vil stå på stamtavla:

Aurora: Fansome Part Of Your World
Bruno: Fansome Circle Of Life
Cello: Fansome Colours Of The Wind
Donna: Fansome You Can Fly
Edvart: Fansome Best Of Both Worlds
Frankie: Fansome Son Of Man
Gordon: Fansome Friend Like Me
Herkules: Fansome I Can Go The Distance
Ine: Fansome On My Way

3 sept

Denne uka har det skjedd mye på valpefronten.

Tirsdag var vi på miljøtrening igjen. Kun to valper var våkne da vi kom til Julvollan. Aurora og Gordon fikk hilse på andre hunder og lekt masse. De andre sov og sov.

Onsdag dro vi til Støren og valpene fikk prøve bilkjøring på 2 t hver vei. Det var er sant H...... de første 7 milene. Da vi stoppet på Oppdal etter 6.5mil sovnet hele gjengen. Vi kjørte videre og samme levenet startet, men plutselig ble det stilt og vi fikk en behagelig tur til Vanja m/fam på Støren.
Da bilen stoppet ble det liv i bilen, og stor var gleden over å komme i hagen til Vanja og Dag. Pappa Apollo tok i mot dem med stor interesse. Snille gode Apollo var den samme glade gutten. Vanja studerte valpene og vi tok 7 ukers bildene som er lagt ut. Vi fikk mange gode ord om valpene og glad er vi for det.
Turen hjem gikk kjempebra,  og valpene hadde det bra. Stor takk til Vanja og Dag, og ikke minst Anne Marit som var med å hjalp meg :)

I dag var valpene hos dyrlegen. De fikk vaksine, ble ID merket og ble undersøkt i alle bauer og kanter.
Konklusjon fra dyrlegen var sunne og friske valper, og et jevnt fint kull. Valpene la seg til å sove etter behandlingen og det var rent så trivelig å være der i 3.5 time uten et eneste pip.

Dagen var ikke ferdig med det. Kl 19.00 dro vi på miljøtrening og i dag var alle valpene våkne og fikk hilse på flere hunder. Morsomt å se hvor interessert de er og hvor de koser seg.

Pappa Apollo leker med Gordon

Frankie poserer for proff-fotograf Ida.
Hun er veldig flink til å ta bilder, anbefaler på det sterkeste å leie henne til å ta bilder av hunder

Her er vi hos dyrlegen og de har mange gode leverbiter.

Ozzy, Chico og Marwin syntes valpene var spennende

Gunn, Tante Tone og Tamar ppå miljøtreningen

Endelig noe kjent med rasen. Her er Chico som hilser på valpene

Vi tror bestemt at Gunn har badet Marwin med krympemiddel siden sist...

Neste tirsdag blir det vel spanielen som vinner kampen om hvem som er størst

Flokkens sorte får ????

Glemte å nevne at vi hadde besøk fra kennel Weilerrott's. Kurt , Hilde og valpen Julie. Julie gled inn i flokken uten noen problem. Hun tok ut Ine som mulig bytte, men der tok hun feil, for Ine er vant til 6 storebrødre å sloss med.

6 uker

I uken som har gått har valpene hatt kontakt med mangefolk, gamle som unge. De tar kontakt og bruker mye tid på å lukte på skoene og buksene til besøket. Har de skolisser så er de hvertfall ikke knytt etter at valpen har vært der. Avisene som liksom skal fange opp urin, ligger strødd utover i småbiter etter lek og kamp. De er så stolte når de kommer løpende med en avisbit.
Jeg har begynt litt med søkstrening på de, dvs jeg har delt opp karbonade i små biter og lagt de utover gulvet og plena. Dette er tydelig spennende og de søker med stor lyst. Senere i dag skal de gå pølsespor og i morgen pølsespor med blod. En ettermiddag oppdaget jeg at valpene hadde funnet seg et hi under en skogskjegg. Nanna hadde laget det før hun fikk valpene. Valpene jobbet med kvister og jord, mens Balder sto å så på. Alle kom ut fra "skogen" med kvister som de bar med seg. Morsomt å se hvor de utvikler seg.
Nanna ammer de fortsatt og de drikker lite vann ennå. 
Nå venter vi besøk av Janne og lille Emil som skal se på valpene.


Valpene har vært ute i hele dag og de er fortsatt ute nå kl 21.50. Mørkret gjør dem ingenting og det er fremdeles varmt og godt ute. Deilig varm vind. Nå er det på tide at de kommer seg inn og roer seg ned på valperommet. Dagen har ellers vært preget av mye besøk og hundene har koset seg.Det er så kjekt å se at alle valpene deltar i leken, og er friske og aktive.

King himself.. ...Herkules!!!
Fansome I Can Go The Distance.
Sjekk sangen på You Tube med Michael Bolton

Cello, Edvart, Donna og Frankie

Til ve. Bruno og Gordon

Edvart

Cello

Sportrening. Frankie i aksjon

Ine

5 uker

I dag våknet ikke valpene før jeg sto opp kl 09.30. Heldigvis klarte jeg å lokke dem ut på plena før de foretok seg morgentoalettet. De har fått alle måltidene bortsett fra kveldsmaten ute i hagen. Det har blitt enda mere fart på valpene og leken kan tidvis gå ganske hardt for seg. Balder og Nanna er gode til å oppdra valpene. Ser Balder synes valpene er mye mere interessant nå. Han følger dem hele tiden, men småknurrer når valpene kommer for å lete etter pupp. Vittig å se at Herkules også følger etter Balder.. gutta står sammen :)

Aurora i farta

Cello driver apporttrening

Rovdyret har våknet

Frankie elsker å bære på lekene

20 aug

I dag har det vært 26 varmegrader uten sol og vi benyttet oss av å dra på miljøtrening. Bilturen gikk greit. Nanna og Balder var også med. Det er vel ikke så ofte man opplever å kjøre med 11 hunder i bilen :) Da vi kom frem var det ingen som hadde kommet, så vi satte opp inngjerdingen og tok ut valpene. 50 m unna var det 4 gutter som kjørte motorcross... å for et leven! Valpene reagerte med det samme, de luktet litt på røsslyngen og sovnet som en sten. Karin, Marianne og Hans Helge kom litt senere. Håper det blir god temperatur fremover, slik at vi kan fortsette å være ute.

Sjåføren og valpene

19 aug 33 dager

Det skjer forandringer med valpene hver dag. Mye folk har vært innom og valpene kommer de i møte og vil lukte på de. Drar opp skolissene og bærer lekene de har. I ettermiddag var de ute på plena og det var tydelig gode lukter. Har begynt å mate en og en hund, dette fordi de største har spist for mye og de minste kanskje har fått litt for lite. De sov flere timer etter turen i hagen. Håper det gode været fortsetter så de får være mye ute. Merker det er mye mere arbeid med dem nå. Vi teller til 9  mange ganger for dag for å forsikre oss om at alle er på plass :) Dagene går så altfor fort ....

13 aug 27 dager

Det er slettes noe ro på valperommet lengre. Det er kun om natta det er stille samt etter måltidene. Det er nok slik det skal være. Synd været er så dårlig, for de kan ikke ut i hagen i dette været. Men de er på oppdagelses turer utenfor valpekassa. Ikke alle mestrer å gå på glatt gulv ennå, men flere har blitt veldig flinke. De får fra i dag 4 måltider for dag og det er tydelig populært. Nanna virker også fornøyd med dette, og går sjeldnere til valpekasse for å amme. Hun steller dem og viser stor omsorg. De største prøver seg på en stående melkeskvett når hun kommer for å vaske de. Begynner å se litt av personlighetene på de nå. Alle leker med hverandre, og noen er litt mere aktiv en andre. Sent på kvelden har flere av de såkalt valpekikk, dvs de spinger rundt, inviterer til lek, småbjeffer og knurrer. Det kan like godt være til veggen i valpekassa som til de andre valpene. Rart å tenke på at de snart er en måned gammel. Bildet nedenfor er tatt nå i kveld, og som dere ser er det veldig praktisk med en takrenne som matfat. Markkur og kloklipping gikk bedre denne gangen.

Fra ve: Ine, Frankie, Edvart, Gordon, Aurora, Bruno, Herkules, Donna og Cello

Pappa Apollo på besøk 9 aug

Søndag kom Vanja, Dag, Ida og Vilde på besøk, og med seg hadde de 6 hunder. Pappa Apollo kom også. Han skal klippes og shines av Vanja før de reiser til Bjerke til helga. Apollo var den samme trivelig og gode hunden som vi møtte på Grong. La ikke merke til noen stjernenykker siden NKK Stjørdal 😎
Vanja studerte valpene og fikk litt innføring i hva hun så etter. Litt tidlig å si hvordan de blir ennå, men alle valpene virker godt fornøyde og utvikler seg som de skal. Men to favoritter hadde jo Vanja :))

Vanja og Apollo i hagen

Bruno trener på å stå, en skal tidlig krøkes.... for å bli like god som Pappa :)

3 uker 7 august

Her skjer det store forandringer for hver dag som går. Øynene er åpne og hørselen har kommet. De leker med hverandre, biter i føtter og ører, knurrer og småbjeffer, og de logrer med halen. Begynte med foret Starter for 4 dager siden, men de får bare en gang for dag. Det er tydelig nok inntil videre.
Det har vært mye besøk den siste uka og har blitt håndtert både av unger og voksne. Nanna viser stolt frem sine barn.
Søndag kommer Vanja, Dag, Ida og Vilde fra Kennel Winton. Det skal bli spennende å høre hva oldemor sier om valpene. Ikke nok med at de kommer... Selveste pappa Apollo kommer å ser til sine barn. Så greit med fedre som følger opp  Venter med å ta bilde av hver enkelt hund til de kommer. Vanja kan dette og håper hun vil hjelpe meg.
Legger ut noen bilder som er tatt i dag.

Bruno i velkjent stilling. Øverst på haugen

Gjett hvem som ligger øverst.... jo Bruno( hvit prikk på rygg)

Litj Ine koser med mamman sin

Ikke så enkelt å lære seg å spise pent

Her lekes det i gangen

Nanna leker med valpene

Man leker ikke jakthund...Herkules

Ble litt sigen etter jakta .. Herkules

Egentlig helt utslitt

Flere jakthunder her. Frankie sender et dødelig blikk... Lille Ine hjelper til

Ute i hagen, 16 dager

I dag ble det for varmt inne på valperommet, så vi flyttet valpene ut i hagen. Hele 25 grader i skyggen og det gjorde godt.

Donna har det godt

2 uker 31 juli

Skal si det begynner å bli aktivitet i valpekassa. Når Nanna kommer oppi kassa og legger seg er det reaksjon på alle valpene og kommer seg raskt til melkestasjonene.( å for et leven:) Alle går på sin spesielle måte, noen litt ustødig og velter om men de fleste begynner å få teknikken inne. Herkules, Donna og Frankie har kommet over 900 gram, mens de små har hvertfall doblet vekta si. Øynene har ikke åpnet seg ennå. Pappa Apollo var rundt 16 dager før øynene åpnet seg, så da er det ikke lenge til. Valpene virker fornøyd og Nanna har tydeligvis nok melk. Kloklippen ble utført i ettermiddag uten spes. vanskeligheter.
Fotografering av valpene var ikke så enkelt som vi trodde, men læring gjør mester sies det... Ut fra bildene kan man ane at øynene er på vei til å åpne seg. Flere av dem reagerte på blitzen også.
Valpene har fått ormkur i kveld. For en reaksjon det ble, det var tydelig ikke noe godt. Eneste som likte det var Ine, hun smattet og så rent så fornøyd ut.

10 dager 27 juli

Valpene vokser og har det bra. I dag spaserte Bruno over valpekassen med stive ben. Ser ingen tegn til åpning på øyene ennå.

Gordon er konge på haugen

Cello ligger i fremkant av bildet og han skulle kanskje ha skiftet navn til Goliat

8 dager 25 juli

Nå har det gått  en uke siden Nanna fikk valpene. De ser ut til å ha det bra, spiser godt og har lagt på seg. De er rolige på natt heldigvis :)
I dag klippet jeg 162 klør og det gikk over all forventning. Det blir vel litt mere pes når de blir større.

Bruno og Ine koser med mamma'n sin

22 juli 5 dager

I dag har valpene fått mere farge på nesen og under potene. Heldigvis er det ingen av de som hadde sporer.  De har lagt på seg mellom 100 gr til 190 gr da jeg veide dem i dag. Merker Nanna har fått mere melk. Det er et salig bråk når de alle begynner og suge, og når melken kommer blir det helt stille. Hører kun at de svelger unna. I natt var det første natten Nanna kom å vekket meg. Hun la hodet sitt forsiktig på siden av halsen min. Da jeg snudde meg gikk hun til døra og ville ut for å tisse. Da hun kom inn bar det rett på kjøkkenet og selvsagt fikk hun mat. I dag kunne vi gå en litt lengre tur enn det vi har gjort de siste dagene. Tror hun syntes det var godt å være i skogen igjen. En ting er sikkert.. Nanna er en god og omsorgsfull mamma for de små.
Valpene sender en stor gratulasjonshilsen til sin UNGE oldemor Vanja som har bursdag i dag :) 

Gode bevegelige hodeputer er søvndyssende

Full avslapping

21 juli 4 dager gamle

Her skjer det ikke så mye bortsett fra soving og spising. Har veid dem i dag og de har lagt på seg som forventet. Nanna har fullt opp med å vaske og fli valpene. Hun får 5 til seks måltider pr dag noe som hun ser ut til å trenge. Skal prøve å legge ut en liten videosnut så dere får se dem i aksjon.

20 juli

Enda en natt med rolige valper. Det er så koselig å høre smattingen og godlyder fra valpekassa. De virker fornøyd alle sammen. Sent i går kveld kom sønnen hjem etter flere dagers fisketur. Nanna var i hundre over å se han igjen og viste stolt frem sine valper. Han fikk kose med valpene, og til og med Balder fikk komme å se i valpekassa

19 juli

I natt har vi sovet godt. Valpene har vært rolige og de virker fornøyd. Nanna har full produksjon med melk. Hun har hatt litt etter-rier i dag. Hun er veldig snill og omsorgfull mot valpene. Steller og vasker de ofte. Nina fra Wigasci kom innom å så valpene, trivelig å kunne få snakke med erfarne oppdrettere. Vi kunne se 4 hanner som sannsynlig er tan farget, men ingen av tispene. Alle ble veid i går kveld for å  kontrollere at de har fått i seg nok mat. Og alle har lagt på seg fra 15 opptil 30 gram.
Valpene har morsomme tegninger, nesten som indianerhestene :) Det er en valp som får helt brunt hode og det er 1 valpen Aurora.
Jeg er fremdeles litt i sjokktilstand over hvor mange valper det ble, men samtidlig utrolig glad for å få 9 velskapte valper.