Emma nyter fjellet

Frankie er med på mye gøy... selv om uttrykket virker litt skremt :)

Oppsummering 2016

Jeg har vært travel og har ikke prioritert ajourføring av hjemmesiden. Derfor kommer en oppsummering nå.

- Jeg hentet hjem Emma på mai, etter at eieren hadde blitt syk. Det hele ble en tragisk hendelse da Emma så vidt klarte å gå pga overvekt. På tross av oppfølging av Emma de to årene hun var i Tr.heim ble situasjonen drastisk forandret på 4 mnd. Hun var veldig glad for å komme hjem igjen, og Frankie, Nanna og Mija var også glade og var veldig forsiktig med henne. I samråd med dyrlegen kunne hun ikke gå på tur den første mnd. Dette med tanke på hjerte og belastning på rygg, hofter, skuldre og knær. Men svømming ble løsningen. Jeg vet ikke hvor mange turer vi dro til fjells etter arbeid, for at Emma skulle få komme tilbake til Grødalen å svømme i fjellvatnene der. Hun utstrålte sånn glede over å være der samt kunne få bevege seg. I peroden mai til september hadde hun mistet 12 kg, og dyrlegen var veldig overrasket over hvor raskt hun gikk ned, og kommenterte at hun var en veldig sterk og robust hund. Emma fikk et nytt hjem i høst, og var så heldig å komme til Annhild og Ola som har field spanielen Max. Godt er det å tenke på at hun har det som plommen i egget nå, det har hun virkelig fortjent. Vi har god kontakt med de både via besøk og treninger.

Etter 2 års vurdering frem og tilbake, måtte jeg ta en beslutning om å omplassere Frankie. Han har alltid vært vår øyesten og beslutningen var tung for oss alle. Men jeg kom til den konklusjon at Frankie fortjente et bedre liv, der han fikk være midtpunktet i familien. Han var flokkleder og med 4 tisper i flokken med 8 løpertider i året, innså jeg at han burde få et annet hjem... det fortjente han. Han kom derfor til en familie med 4 barn i Stabekk, der han har det godt og får den opmerksomhet han trenger 💋

Mija fikk fem tispevalper 27 nov, og valpene var veldig jevne og fine. Jeg har stor tro på at Bo var en perfekt match til Mija og at valpene blir gode representanter for rasen. Jeg har beholdt Bella, som jeg håper og tror blir en god hund for mitt oppdrett.

Nanna fyller 11 år dette året, hun har blitt døv men er like sprek som før. Sophie er snart 1.5 år og er en dame med mye fart, men så elskverdig og myk. Hun skal stilles på utstilling og på sporprøver i år sammen med sin mor Mija. Lille Bella har begynt sportreningen og skal også stilles på utstilling.

Som dere sikkert forstår har det vært oppturer og nedturer i 2016, men som oppdretter må jeg ta ansvar for at hundene har det godt og får det livet de fortjener ❤

Sophie og Frankie nyter sommeren på fjellet