Fødsel

Oppblokkingen varte fra kl 11 lørdag 26 til ca kl 24. Så ble det litt ro før den første valpen kom kl 01.05. Mija var rolig og så flink under hele fødselen

Uke 8, dag 56, 25 nov-16

Nå er Mija inne i sluttfasen av drektigheta. Ved forrige kull fikk hun valper på dag 58, men da hadde hun jo flere valper å bære på. Så det er mulig hun drøyer det noen dager. Men vi er forberedt på fødsel nå hvertfall. Mija bærer ikke så mye preg av at hun synes det er tungt å være høygravid, annet enn at hun skifter liggestilling ofte. Hun vil helst ligge på min mage og vil jeg skal stryke henne lett over magen. Det er stor aktivitet i magen :)

Uke 8:

Fosteret er ferdig utviklet, og man kan kjenne fosterets hjerteslag. Av og til kan man høre hjerteslagene og se valpene røre på seg. Tispen er nå preget av vekten og sin størrelse, og bør i denne perioden gjøre seg vant til valpekassen. Melkekjertlene er spente og fylte med melk.

Dag 54, 23.11.16

I går var Mija på Rtg for å se hvor mange valper som ligger i magen. Bildene viste 5 valper og vi gleder oss stort til de kommer :)

Mija er fremdeles i form og har begynt å grave seg hi overalt i huset. Dette på tross av at rommet står klart til fødsel. Hun er innom å prøveligger valpekassa. 

7 uker, 18 nov

Magen til Mija har vokst mere og hun har ikke endret sin oppførsel fra forrige uke. Like frisk og vil ha masse kos.

 

Uke 7

I løpet av denne uken vil kroppsbehåringen vokse ut, og fargemarkeringer vil kunne ses. Labbene og tredeputene er nå ferdig utviklet. Fosteret likner nå den ferdige valpen, men kan ikke overleve utenfor livmoren. Fra dette tidspunket er det vare størrelsen som forandres. Forbening i beina er nå kommet så langt at man fra dag 49 kan se fosterne på røntgenbilder. Det er nå for første gang i drektigheten mulig å se fosterbevegelser. Tispas buk vil i de fleste tilfeller være betydelig større, og melkeproduksjonen har startet. 

Dag 45 , 14 nov-16

Nå har magen til Mija vokst og hun får et ekstra måltid for dag. Hun får også litt ekstra i maten som eggeplomme og kjøtt, noe hun er veldig fornøyd med.  Vi gleder oss til dag 50 da man kan kjenne fosterbevegelsene. Planlagt rtg er 22 november og håper vi dag får vite eksakt hvor mange valper hun har i magen.

Uke 6

Ørelappene og øyelokkene vokser og dekker i slutten av uken øreganger og øyner. De ytre kjønnsorganene begynner å forandre seg i retning av hann og hun kjønnsorganer. I begynnelsen av uken skilles tærne helt, og i slutten av uken vil klørne bli dannet. Værhår begynner å vokse ut av anleggene som ble dannet uken før. Tarmsystemet forlater navlestrengen og begynner seg i den endelige plasseringen i bukhulen. Hos tisper ses svak rosafarging av dievorter, og avhengig av antall valper i livmoren vil buken begynne å tilta i omfang

37 dager i drektigheten

Mija tar livet med ro og er fremdeles veldig kosete og god. Er frisk og rask på tur. Hun er fremdeles veldig sulten. Hun har fått 42 dagers foret til drektige tisper siden parringen og fra dag 43 vil hun gå over til Starter foret til Royal Canin

Fosterutvikling:

Uke 5

I løpet av denne uken formes øyenlokkene, og anlegg for værhårene på overleppe og over øynene dannes. Ørelappene vokser slik at den nesten dekker over øreinngangen. Fem par dievorter, samt de ytre kjønnsorganene begynner å utvikles. I denne uken vil fosteres labber begynne å forme det som senere skal bli tredeputer og tær. Cirka ved dag 33 lukkes gommene, så etter denne datoen kan ikke leppespalte lengre oppstå. Nå er den perioden som innebærer mest risiko, der kjemikalier og andre stoffer kan skade forsterest, over. Nå begynner utviklingen av tarmsystemet, som på dette stadiet forsatt er i navlestrengen. Tispen vil først nå vise tegn på drektighet med endret oppførsel, men buken har ikke enda forandet form.

Dag 29 i drektigheten

Ultralyd i dag viste at Mija er drektig og vi venter valper siste helga i november. Mija er i fin form, fått en enorm fin pels og er veldig kosete.

Dette står om fosterutviklingen i Uke 4

Man kan nå tydelig skille mellom for-og bakben. Ørelappene er synlige som små flipper, og øret og øynene blir dannet denne uken. Fosterhinnene kan på dette stadiumet kjenne som små bobler på 2,5 cm. Drektighet kan påvises ved ultralyd.