Fødsel 20 mai

Det er ikke alltid det går som man håper, og lite man kan gjøre dessverre. I går kveld avtok utblokkinga og Nanna sov helt til kl 05.30 og virket uforskammet sprek. Ingen tegn til pesing eller at noe var på gang. Ringte dyrlegen og hun mente vi skulle se det an. Kl 10 var det fremdeles ikke noe endring og dyrlegen kom hit for å sjekke om det var åpning, noe det var. Ble enig om å dra ned på klinikken for å ta ultralyd. Det viste seg at begge valpene hadde god hjerterytme. Dyrlegen samrådde seg med dyrlege på vet.høyskolen som anbefalte keisersnitt. Hun hadde da holdt på i 33 timer. Jeg fikk være med å ta i mot valpene og først kom det ei tispe på 380 gr. Den neste var en hannhund, stor og vanskelig å få ut fordi han lå i en bue. Han så fin ut ved første øyekast, men viste seg at han antakelig har ligget i bue hele tiden og derfor fått innsunket  hø.skulder. Etter nærmere øyesyn var det helt klart at denne valpen ikke har fått noe godt liv, og før vi bestemte oss for å gi han en sprøyte kom det blod ut av nesen og endetarm. Da fikk han sprøyten og han sovnet inn. Nå har vi kommet hjem og mor og datter sover søtt ved siden av meg. Når det skulle gå slik, er jeg veldig glad for at Nanna har en valp hvertfall. I ettertid kan vi jo forstå at Nanna ikke hadde klart å få ut hannhunden slik den lå.
Det som bekymrer meg mest er alle valpekjøperne som har tinget valp og som har fulgt med i denne prosessen. Selv om  det er lite man kan gjøre, føler jeg jo litt på dette. Om jeg kan hjelpe dere å finne andre oppdrettere gjør jeg gjerne det. Send meg helst mail nå de første dagene, etter det er det bare å ringe.

58 dager, 14 mai

Nanna er fortsatt i fin form. Lørdagen ble hun overlykkelig over å få gå blodspor. Jeg var kursholder for et grunnkurs i blodspor for 15 deltakere. Sporet var slett ikke langt og hun var meget fornøyd med skanken hun fant.
I går begynte hun å grave i hagen, slik som forrige gang må hun jo ordne seg en fødeseng. Hun er ofte ute for å sjekke hiet sitt og ikke minst for å tisse. Er til tider litt urolig og skifter liggestilling ofte. Hun har endel kynnere også som gjør at hun stønner litt.
Valpene skal etter boken nå være ca 14,5 cm.Fra 58 dagers drektighet kan det komme en normal fødsel med friske, fine valper. Det normale er ca. 63 dager - men det er alltid litt slingringsmonn i begge ender.Alt utstyr er på plass til fødselen. Eneste som står igjen nå, er å skaffe kalk og sjekke vaktlisten til vetrinærene. Onsdagen går jeg av med to uker ferie, skal bli godt :)

54 dager, 10 mai

Nanna er fremdeles i god form og i går fikk hun være med på Blodsporkurset jeg holdt for 15 deltakere. Tror hun syntes det var kjekt å få mye oppmerksomhet, og ikke minst fikk smake på elpe og pære :)
 Vi var på rtg på tirsdagen uten at det ga oss noe sikkert svar dessverre. Forrige kull viste rtg 4 valper og det ble ni. Denne gangen så vi to, så det skal bli spennende å se hvor mange det blir. At det blir et lite kull er nok sannsynlig, for jeg synes ikke hun er så stor denne gangen. Nanna bærer valpene veldig langt frem, men regner med at magen siger ned snart. Hun ligger sammmen med meg om nettene nå, og i går kveld kjente jeg små spark fra føttene til valpene... så koselig :)
Hun er meget fornøyd med at valperommet er klart og at valpekassen er der. Både Balder og Nanna går ofte innom  for å snuse i valpekassa. Frankie og Emma tror jeg ikke har  skjønt hva som skal skje, selv om de lukter mye på mamma'n sin. Mat lysten er litt laber nå, men hun pjasker i seg maten likevel.

47 dager 3 mai

I samråd med dyrlegen utsatte vi rtg til tirsdag neste uke, for at vi helt sikkert kan se antall valper. Nanna vil nå være sammen med meg hele tiden og jeg kommer nok til å ta henne med på jobb fremover. Hun har alltid smilt veldig og vært så glad når jeg kommer hjem fra jobb, men i dag ble det vel mye glede. Hun trenger nok å få den tryggheten nå de siste ukene. Litt rart å tenke på at vi om en 2 ukers tid skal få valper i hus. Tiden går så fort :) Magen blir større for hver dag som går. Fostrene er nå snart ca 107mm, pigmentflekkene har kommet til syne og begynnende vekst av kroppshår. Kroppen er nå proposjonert.
 På søndag skal valperommet og valpekassen nedvaskes og utstyret på plass. 

45 dager, 1 mai

Nå er det under 20 dager til valpene blir født, og i dagene fremover må vi få alt på plass til fødselen. Nanna koset seg på skogtur i dag, hun er fremdeles i god form selv om hun har vokst mye de siste dagene.
Vi skal egentlig på rtg i morgen, men fikk tips om å utsette den til hun er 50 dager drektig. Dette fordi kalkdannelsen starter på dag 45 og det kan være vanskelig å telle ryggsøyler og hodeskaller. Poenget med å ta rtg er jo nettopp å få vite hvor mange valper det blir, så ingen blir liggende igjen. Skal ringe til dyrlegen i morgen å høre.
Starterforet smaker vist helt utrolig i følge den drektige, men så er hun veldig sulten også. På bildet ser hun litt missfornøyd ut, men det er fordi russen laget unødvendig mye bråk da de dro forbi. Nå ligger hun her i sofaen sammen med sine to voksne barn, og de sover tungt etter turen

41 dager, 27 april

Ingen store endringer på Nanna annet enn at magen har begynt å vokse. Magen vises godt, uten at hun har noe problemer med den. I morgen starter hun med gradvis overgang til valpeforet Starter. Hun er sulten og får tre måltider for dag. Hun er litt urolig på kveldene og forandrer liggestilling ofte.
Fostrene skal nå være 70 mm lange. Utvikling av klør på alle tærne har skjedd og kalsifisering av tannanlegg skjer i disse dager.

35 dager

I dag er Nanna 35 dager drektig, altså 5 uker. Fostrene har nå blitt 35mm lange. Øyelokkene utvikles slik at øyene er tilnærmet lukket og det er nå mulig å se forstrets kjønn.
Nanna er fortsatt i fin form,men strever ennå litt med å spise frokost. Sulten er intens på ettermiddagen og i og med hun har begynt å stjele mat, gir jeg henne litt ekstra for. Noe hun syns er helt topp. :) Hun har lagt på seg en kilo og det forandres nok fort nå fremover.

Her er Nanna 6 mnd gammel og ble nr 2 Best in show av 160 valper

16.04.12

 Nanna har kommet halvveis i drektighetstida, 31 dager . I dag var det umulig for Nanna å spise frokosten sin. Men etter kl 12 i var hvertfall matlysten på topp. I ettermiddag stjal hun eplet jeg la fra meg på bordet. Jeg gikk å leta etter eplet og skjønte ingenting. Etter en stund syntes jeg det var en hund som manglet, og  riktignok sto hun i hagen med et stort rødt eple. ( Aldri skjedd før..)
Etter trimturen var vi innom mine foreldre. Det var som å skru på en bryter ..... det luktet NYSTEKTE VAFLER i huset. Nanna ble helt i ekstase. Klart hun måtte få vafler, og som min mor sa  "Gravide trenger ekstra mat"

15.04.12

Bekreftelsen på at Nanna er drektig, fikk vi da hun var på ultralyd denne uka. Det var greit å få det stadfestet da hun har oppført seg litt annerledes denne gangen. Ved forrige drektighet var hun mye mere kvalm , kaste opp og spiste lite mat etter to uker. Nå spiser hun maten sin og virker uanfektet av å være gravid. Bruker litt lang tid på maten, men hver bit går ned. Å bra er jo det :) Vi får vurdere litt senere om hun skal til Rtg, og det kommer jo alt an på hvor spente vi er på hvor mange valper det blir.
Ved forrige kull viste Ultralyden 4 valper og det ble 9. Denne gangen så vi 3, og da vet vel fåglana hvor mange det blir denne gangen :)