Søskenparet tok begge cert, og Emma ble BIM

9 juli

Frankie og Emma gikk blodspor i Grødalen i helga.  Emma gikk egentlig et veldig bra spor på tross av ferskt elgtråkk. Hun var ute å sjekket fersksporene men viste at hun hadde god kontroll på sporet. Trener nå på at hun ikke skal få lov til å gå så langt ut når hun kryss søker, noe jeg tror begynner å gi effekt.
Frankie gikk et helt prikkfritt spor, har er så herlig å gå spor med. Åpen og ærlig i sporgåinga, markerer sårleie godt og det er tydelig han synes sporgåing er toppen av lykke på denne jord :)

3 juli

I helga deltok Frankie på utstilling og vi er kjempefornøyd med resultatene. Han var med Marianne og Jan Helge, og Lise Tromsdal var så snill å stille han :)
Lørdag var det NKK utstilling og dommer var Line Merete Haugen.
Kritikk:
Snart 3 år. Tiltalende helhet. Meget god type. Velskåret hode. Ønsker mere kraft i snutepartiet. Elegant hals. Utmerket front. Velkroppet. Tilstrekkelig benstamme. Normalt vinklet bak. Beveger seg med fin flyt og gode steg. Fint framvist. Trivelig temprament.
 Exellent og 3 beste hannhund i åpenklasse.

Søndag var det Norsk Spaniel klub Trøndelag som arr. utstilling.
Dommer var Arne Foss
Kritikk:
Velbygget hann. Fin helhet. Bra proposjoner. Maskulint velformet hode. Bra uttrykk. Ok snuteparti. Ok front. Stram overlinje. God kondisjon. Moderat + bal. vinkl. Bra pelsstruktur. Meget gode sidebevegelser. Anelse tåtrang frem. Særdeles velvist.( Flinke Lise😘) Trivelig temprament.
Exellent, 1 konk i brukshund, CK, res.Cert og ble BIS 3 i brukshund.

Takk til Marianne, Jan Helge og Lise 🤩

Balder 10 år, 3 mai

Det er merkelig hvor årene går. Synes ikke det er lenge siden vi hentet Balder på prærien på Jømna. Oppdretterne Anne Grete og Arnt kalte Balder for Ferdinan fordi han gikk å luktet på blomstrene. Han var så trygg og trivelig valp, og som vi har blitt så utrolig glad i. I dag har han sine plager som lavt stoffskifte som han får medisin for. Immunforsvaret hans er redusert og han hører dårlig. Dette skyldes mest alderdommen, men på tross av dette er han en blid hund som har livskvalitet. Vi setter pris på hver dag vi har sammen med han. Hans store oppgave fremover blir å hjelpe Nanna med oppdragelsen av kommende valper, slik han gjorde ved forrige kull. Jeg kunne aldri ha fått en så herlig førstegangs hund som Balder 😘

Vårutstillinga Sunndalsøra 28 og 29 april

Siden jeg sitter i utstillingskomiteen for begge dagene, ble det vel hektisk når jeg i tillegg skulle stille hundene. Men vi er fornøyde med helga for det :) Jeg er fullt klar over feilene mine hunder har, men fikk for første gang høre på søndag at Frankie burde ha vært mere maskulin i hode.....

Lørdag, dommer Karl Eddie Berge

Kritikk Frankie:
Snart 3 år gammel hann med tydelig kjønnspreg, utmerket størrelse, korrekt bitt, velskåret maskulint hode,god hals, god manke, bra rygg og lend,kryss med god lengde og bredde, korrekt halseansetning, god lårbredde, god substans i kropp og ben, en aning fremskutt front. Utmerket vinklet bak, beveger seg med godt driv, silkestruktur i pels, stødig temprament
Premiering: excellent, ck, reserve cert og 2 beste hannhund.

Søndag, dommer Trygve Heyerdahl
Kritikk Frankie: passe stor av meget god type, kunne vært mer maskulin i hode, god harmonisk kropp, god over og underlinje, god benstamme, gode poter, tilstrekkelig lemvinkler, effektive bevegelser.
Premiering: Excellent

Kritikk Emma (lørd)
Snart 3 år gml tispe med feminin helhet i korrekt størrelse. Velskåret hode. god hals, bra manke, velansatt haleansetn, god lårbredde, utmerket benstamme, god substans i kropp, bra vinklet, har god steglengde men kunne ha hatt et ryddigere trav. stødig tempr.
Premiering : excellent

Kritikk søndag:
passe stor, feminin tispe. meget god type, bra hode, god over og underlinje, velutviklet bryst, gode poter, god lemmevinkel, tilstrekkelig beinstamme, effektive bevegelser.
Premiering: Excellent

Nanna venter valper

I går var Nanna til dyrlegen og fikk bekreftet at hun venter valper. Nanna har oppført seg litt annerledes disse tre ukene enn ved forrige gang hun skulle ha valper. Derfor var det greit å få stadfestet at det er valper på gang :) Hun er frisk og rask, og veeelig kosete :) Balder vil gjerne gi bort sin mat til Nanna og det er ikke henne i mot.
Ellers har vi fullt opp med alle forberedelser til Vårutstillingen som er siste helga på april. Snøen er heldigvis borte og hvitveisen blomstrer

Til Sverige for å møte Nanna's vakre Zimon :)

Grytidlig fredags morgen dro Vanja, Zelma, Nanna og jeg til Sverige. Vi ankom Kennel Lelica's utpå kvelden. Det var så kjekt å få møte Lena og mannen, og ikke minst hundene. Zimon var en veldig trivelig hund og Nanna likte han med en gang :) Men det så ut til at det var litt for tidlig, selv om Nanna sto klar. I og med vi hadde hele helgen ble vi enig om å komme tilbake neste dag. Etter frokosten lørdag morgen tok vi SPA behandling på hotellet. Ruslet så en tur i byen med hundene, før vi gjorde oss klar til shopping.
En vellykket parring ble det både lørdag og søndag.
Stor takk til Lena og Catarina for at vi fikk bruke Zimon på Nanna, nå holder vi tommlene oppe for at det blir valper.

Helgen hadde ikke blitt så fullkommen om Vanja og Zellema ikke hadde vært med. Tusen takk Vanja for reisefølge, og ikke minst for hjelp og trivelige samtaler. Jeg som trodde vi kunne høre på lydbøker på turen(siden vi skulle kjøre i så mange timer), men tror egentlig ikke vi var stille ett minutt. Å Garwin gjorde sitt beste ....

Toya til topps :)))

Jubelen var stor på Kennel Fansome da Jorunn S. Robertsen ringte søndags morgen, og fortalte at Toya, Fansome On My Way hadde fått cert og blitt best i rasen på utstillinga på Ølen. Selv om det var liten deltakelse, slo Toya sin halvsøster Winton Marveleous Motion og en Norsk junior vinner -11 Katuliz Mr.Tambourine Man som ble BIM. Dommer var  Ricky Lochs-Romans fra Nederland.
Toya ble også stilt av sin søster Synne på barn og hund, og de gjorde det kjempebra og fikk pokal 😘

Store gratulasjoner til Toya, Jorunn og Synne for en kjempeprestasjon.... vi er så stolte av dere 🤩

Emma apporterer fuglen

Nanna syntes leken var kjempekul

Grete trener apport med C-dur

Engelskmannen Twister har resignert

C-dur vil ha mandarinfromasjkake

Emma har kvalitetstid med farfar

Jula 2012

Først i dag så jeg at her manglet julens hendelser. Så klart hadde jeg glemt å lagre. Litt forkortet versjon blir det nå i hvertfall.
Til hundenes store glede kom edelgrana i hus og juleaften fikk hundene det de ønsket seg....mat. Bestemor hadde pakket inn nystekte vafler og tante kom med hjemmelagde pølsekjekser, ellers kom det flere griseører og leker i hus.
Siden stormen Dagmar kom og vi andre lå i feber, ble det lite turer på hundene. Men de skjønte nok at vi var syke for det var ingen masing om å gå tur. Det ble desto mere pølsesøk i bakhagen, uten at de protesterte på det :)
5 juledag dro vi til Molde og Aureosen, der vi hadde treningssamling sammen med Jon,Grete, C-dur, Twister, Nina, Molly, Madde, Scilla, Chico, Marianne og Jan Helge.
Høydepunket ble middagen som Grete og Jon serverte, nemlig pinnekjøtt av rådyr.😉 terningkast 6!!! Til og med hundene fikk servert pinnekjøtt av fine juletallerkner. Nanna og Emma kunne nok bare flyttet inn hos Grete og Jon, for slik en service har de nok aldri opplevd.Her var det husregler de godt kunne ha blitt vant til :) (matrutiner)
Fredagen trente vi på apportering og avsluttet med lunsj/middag på Skaret. Det er så koselig å samles slik vi gjør, det blir så avslappet når hundefolk møtes :)
Under oppskytingen på nyttårsaften lå hundene å sov. Frankie var den eneste som gløttet opp mot vinduet når fargene kom inn i stua. Ingen reaksjon heldigvis.
I dag 7 jan. har hundene fått utfolde seg på åkeren pluss søk i skogen. Mye hjorte-og rådyrtråkk å se.
Emma og Frankie skal til øyelysning, og vi krysser fingre for gode resultater. For Frankie får snart tispebesøk, og da blir det spennende å se om han blir far. 🤩  Emma planlegger vi jo valper på til våren, så øyenlysningen må være i orden.

Utstilling 12 nov, Orkanger

For en herlig dag det ble på utstillinga i Orkanger :)
Frankie ble 2 beste hannhund med Cert, og Emma dro til å ble beste tispe med Cert og ble BIM.

Dommer var Rony Doedijns fra Nederland.

Kritikk Frankie:
Nice male, corr in bone, size+ prop. Lovely head profile. Nice eye+ express. Typ in topline+ tailset. Corr body. Corr front+rear. Angul well. Lovely coat qual. V.well presented.

Kritikk Emma:
Very nice bitch. Very typical type, size+ prop. Lovely head profile + express. Nicely made in front+ feet. Exellent body. Typ topline,croup+ tailset. Corr rear angul.
Could be bit stronger on the move.Lovely coatquality. Very well presented

Kanskje blir det eneste gangen jeg kommer til å oppleve at jeg drar hjem med begge certa på hundene, og dette skal vi nyte det leeeenge :)

11 okt.

I dag på Nanna's 5 års dag, gikk hennes datter Emma inn til 1 premie på bevegelig sporprøve på Frei. Arrangør var Kr.sund JFF med dommer Jostein Angvik. Et vanskelig spor som var preget av styrtregn i mange dager. Emma som til vanlig bruker 20 til 25 min på et spor brukte nesten en time. Hun jobbet iherdig hele tiden og måtte virkelig bruke sin nese til å finne det bortviskede blodsporet. Hun ble i dag Norsk Svensk viltsporchampion :) Det tar nok en stund før både NKK og SKK får tid til å registrere championatet, men vi har hvertfall gjort jobben vår!
Litt herlig å tenke på at jeg nå har 4 hunder som er Norske viltsporchampioner derav tre med Svensk championat også. Godt å tenke på at vi  har oppnådd målene for året 2011, og nå skal vi kose oss med fine turer uten spesielle treningsøkter. Dvs bortsett fra neste helg når spanielfolket fra Molde kommer på besøk. Men da skal vi trene på litt andre ting  med hundene ;)

Helgene siden NM har vi vært mye på fjellet, unntatt forrige helg hvor vi rett og slett var hjemme og gjorde ingen verdens ting bortsett fra sprinttrening på åkeren. Siste helga på september var vi på hyttetur sammen med Chico & co på hytta til Anne Marit og Per. En herlig helg med sportrening i fjellets vakreste farger, og sosialt både for hund og eiere :)

NM i blodspor, Ørskogfjellet

En riktig trivelig og innholdsrik helg ble det for Nanna og meg. En spennede dag sammen med landets beste blodsporekvipasjer :) Av 33 deltaker var det 26 som fikk 1 premie, en fikk 3 premie og 6 nullet. Nanna fikk 1 premie og gikk sporet bra, men markerte ikke sårleie. Vi fikk en god kritikk av dommeren. Jeg tror egenlig ikke Nanna syntes det var så kjekt å gå i så åpent terreng og bare på myr. Vi trener jo mest i områder med stor bestand av vilt og her var det lite av det. Av de 26 som var med videre ble de 5 beste tatt ut til å gå finalespor. Vi fikk anledning til å se de gå finalesporene, og det var spennede og interessant å se de proffe gå relativt lange spor. Da finalen var over, ble dommerene enige om at de to beste måtte gå et tredje spor, pga at de var så jevngode. Den siste kom inn litt over kl 21 og ble møtt med jubel for oss som hadde venta og venta. En velfortjent seier gikk til Roger Aure med sin labrador. Etter en deilig middag sammen med supre hundefolk, dro vi derfra og var hjemme like før kl 02.
Et veldig godt arrangert NM, som ga motivasjon til mere målrettet sportrening med mine hunder :)

Utstilling Norsk jeger og fiskeforbund, Elverum

Det ble en innholdsrik helg under Villmarksmessa på Elverum. Emma og Frankie ble stilt på lørdag med følgende resultat:

Frankie:
Fikk Excellent og ble plassert nr 1 av 6 hunder i åpenklassen.
 Litjguten ble dermed Norsk Svensk viltsporchampion :))) Stolt eier ja :)))))))

Kritikk: 2 år, utmerket type. Velformet hode med herlig uttrykk. Fin hals og reisning. Kunne ønske noe mer tilbakelagt skulder. Fin kropp. Muskuløs. velvinklet bak. Tilstrekkelig beinstamme.
Dommer: Børge Espeland

Emma:
Fikk også Excellent og ble nr 4 av 8 tisper i åpenklasse.

Kritikk: utmerket type. Fine proposjoner. Bra hode med bra kjønnspreg. Bra snuteparti. Litt tunge lepper. Bra hals. Godt vinklet front og bak. Bra kropp. Sterk rygg. Utmerket beinstamme. Kunne tatt steget bedre ut i front.

Jeg må si meg veldig fornøyd med resultatene. Begge hundene har den minusen at de ikke tar ut stegene i front. Heldigvis er det ikke noe anatomisk feil i følge dommere og dyrlege, men de trenger tid og så får vi håpe det kommer. For å få frem bevegelsene må vi løpe i veldig stor fart, noe vi ikke klarte i mini ringen springerne fikk tildelt. Siden dommeren ga mye blått( 2 premier) er jeg egentlig storfornøyd med resultatet ungdommene fikk. Også når jeg tenker på hvor lite søvn vi haddde natta før... er det jammen bra prestert :)))

En riktig trivelig helg sammen med mine gode hundevenner :)))

De neste fire helgene er det sporkonkurranser og jaktanleggsprøve, men etter det skal vi ta oss en laaang pause fra utstillinger og sporprøver.  Da skal vi nyte høstfargene på fjellet :)

Ferien 2011

Sommerferien er snart over, og selv om vi ikke har hatt de lange turene, har vi koset oss sammen med hundene. Startet ferien med utstillingshelg i Trondheim, der gleden var stor når Westaway sin vakre hannhund gikk til topps på NKK utstillingen . Gratulerer så mye til eierne :) Frankie fikk excellent begge dager og Emma fikk en excellent og en very good. Koselig helg sammen med Karin og springergjengen på Storsand camping :)
Helga etter dro vi på nytt til Trondheim for å ta bevegelig sporprøve, og herlig var det å kjøre hjem med to HP vinnere (Nanna og Frankie)
Vi har vært flere dager på fjellet med hundene, med trening av blodspor med skudd og feiring av 60 års dag til min svoger. De yngste hundene har vært på turer med kløv, og fått vært i kontakt med div dyr på fjellet.
Sist tirsdag dro vi til Jamtland i Sverige for å gå bevegelig prøve. Her fikk Nanna 1 premie med HP, og Frankie og Emma hver sin 1 premie. Det vil si at Nanna har blitt NSVCH( norsk svensk viltsporchampion), mens ungdommene har sin 1 premie på vent til de oppnår sitt norske viltsporchampionat. Så stolt jeg er av mine flinke hunder :)
4 august fikk vi telefonen vi hadde håpet på, nemlig beskjed om at Nanna er uttatt til NM i blodspor som er den 27 august :))
Men før den tid skal vi til Elverum på utstilling og blodsporprøve på Lundamo, men da med Frankie og Emma. Nanna skal få en liten pause i sporgåingen nå, kun motivasjonspor før NM. Ellers kommer det en jaktanleggsprøve som hvertfall Emmis skal delta på september. 
De siste dagene av ferien skal benyttes til turer og sømmetrening med hundene.

Ellers håper jeg at eierne fra Disney kullet sender meg bilder fra 2 årsdagen som var den 18 juli  🤩

Utstilling Oppdal 19 juni

I dag var vi mere våkne vi damene og dro tidlig til Oppdal.
Frankie var først ute i ringen sammen med halvbror Noah. Begge fikk ck og gikk dermed videre om å konkurere mot de beste hannhundene. Gleden var stor da han ble 2 beste hannhund og fikk CERT. Flinke gutten min :))))
Emma var i bedre form i dag og hadde mere fart. Hun sprang litt uryddig etter min mening men fikk: very god movments på kritikken så da skal jeg være fornøyd. Hun fikk også ck og skulle dermed inn i ringen igjen. Hun ble 3 beste tispe og fikk reseve cert

Dommer var B. Guliano fra Italia, og jeg kommer tilbake til kritikkene når jeg har klart å tyde hva som står.

En helg vi er veldig godt fornøyd med!!!

Hundetstilling 18 juni Gaudal hundeklubb, Oppdal

Passe slitne etter gårsdagen dro vi til Oppdal på utstilling.
Den som ikke var sliten var såklart Frankie :) Han fikk reserve cert og ble 3 beste hannhund.
Emma derimot hadde ingen motivasjon og sprang ikke så bra. Hun fikk 2 premie.
Vi hadde en kjempefin dag sammen med våre springervenner :)

Kritikker kommer senere.

Sporprøve i Isfjorden 17 juni

Jeg hadde med meg tre hunder til Isfjorden på sporprøve. Karin og Ozzy samt Jan Helge og Chico dro også sammen med oss.
Nanna gikk det første sporet, der vi møtte en jogger med to hunder midt i sporet. Heldigvis var hun rolig og slapp dem forbi før hun fortsatte sporet. Alltid like rolig og flink til å gå spor og fikk en velfortjent 1 premie.

Chico fikk dessverre smultring denne dagen, men etter å ha blitt sporprøvens beste hund på Fløystad var det greit at de kom ned på jorda igjen

Emma syntes det var et veldig spennende terreng med masse revelukt og ikke minst lemen. Hun arbeidet godt men hun lurte meg godt og tok en avhopper for å utrede noe jeg ikke aner hva var. Men hun kom heldigvis inn på sporet igjen. Hun brukte hele 50 min og fikk en 2 premie.

Ozzy gikk snorrett etter blod-dråpene og halet inn en veldig god 1 premie. Dette var hans andre sporprøve og kjenner jeg Karin rett, blir ikke dette hans siste 😎

Frankie var overmotivert og tror det gjorde han godt at vi måtte gå et stykke til sporstart. Han var rolig og konsentert inne i tett granskog, hvor vi måtte passere to større bekker og skråninger. Han begynte å vrikke på rumpa med enorm haleføring 15 m før han kom til skanken. Han er så overlykkelig når han finner sporslutt og denne gangen hivet han den opp i lufta for så å hoppe opp for å ta den. Makan til hund denne gutten :)Han viser sånn glede. Han fikk sin andre 1 premie og vi var kjempefornøyd med resultatet da vi dro hjem.
Sporprøve på Fløystad

Torsdagen fikk vi besøk av Ida fra Støren og hun har vært med både på sportrening og sporprøve i helga. Et herlig sporterreng og herlig vær møtte oss da vi kom frem til gården hans Nils. Grete, Jon, Helene og Nina hadde organisert hele prøven sammen med bonden sjøl.
Nanna, Emma og Frankie gikk spor for samme dommer. Nanna brukte hele 30 min på sporet pga mye ferske spor fra hjort, samt vinder fra alle kanter. Frankie brukte 15 minutt mens Emma brukte 16 min. Lett terreng å gå i, spesielt for oss som er vant til litt bratt terreng. Alle tre fikk 1 premie og vi er kjempefornøyd med innsatsen. Men det er første gang jeg har fått kritikker uten dommerens kommentar, og heller ikke ble det sagt noe under utdelingen. Det hadde vært greit om han hadde sagt noe ved sporslutt om hvordan han syntes det hadde gått, men neida. Å betale over tusen kroner for tre hunder og ikke få dommerens mening syntes jeg var surt. Men dagen reddes av trivelige hundefolk og samvær med lodd og gevinster. Takk for en vel arrangert sporprøve :)
Ida dro hjem til Støren på mandagen og stor var gleden over å se Liza etter 8 uker i Sverige. :)

Sportrening 29 mai

Alle hundene fikk gå lange spor i dag, og stor iveren etter å gå de. Også Chico og Ozzy var med.
Siden jeg skal stille tre av hundene på sporprøve til helga, måtte vi trene ekstra på viktige momenter i sporet. Likeledes å få ned farten på de to yngste. Emma overrasket og gikk rolig og behersket gjennom sporet. Litt vimsing innimellom men syntes hun klarte seg bra. Frankie populært kallt turbo, måtte konsentrere seg og holde nesa i bakken. Hadde det vært opp til han hadde han sprunget gjennom sporet på 5 min... Balder syntes nok sporet var for lett, selv om han fersket rådyrene som nylig hadde passert, hadde han full kontroll. Nanna er bare en drøm å gå med, dypt konsentert og arbeidsom.
På torsdag skal vi legge motivasjonsspor og sporslutten skal overdrives med lek og masse masse forskjellige godbiter.

Utstilling Støren 28 mai

Når kremen reiste til Hønefoss på hovedutstilling, dro karin og jeg til Støren med hundene.
Det var lite påmeldte springere og Frankie var først ut. Han var veldig hormonell denne dagen, for merkelig nok var det flere løpske tisper rundt oss. :)
Han ble best av hannene og fikk følgende kritkk av den irske dommeren Des Manton:

Almost 2 years, good size and shape, strong head, good jaws, good neck, adeq ang front and rear, firm topline, pres. in good coat and cond. Moved easely around the ring.
Han fikk cert og ble BIM

Emma var mest opptatt av alle godbitene som lå på bakken inne i ringen...matvraket som hun er, men hun ble 2 beste tispe med res.cert
Kritikk:
ca 2 year, ok for size shape and bal, fem head and exp, adeq front ang, good topline, well ang at the rear, clean easy moved when setteled

Dina til Hilde ble BIR, og vi hadde det rett så trivelig selv om vi ikke var mange :) Storfornøyd med innsatsen til mine egenoppdrettede ungdommer 😘

Utstilling Ålesund 21 mai

I går dro Karin og jeg til Ålesund på hundeutstilling. Ozzy ( cairn terrier) ble stilt først for dommer var Frank Christiansen. Ozzy var litt sliten etter den lange kjøreturen, men viste seg bra og fikk  1premie( Excellent) og ble 2 beste hannhund i åpenklasse. Det var første gangen jeg har stilt en så liten hund, morsomt men med stort forbedringspotensiale for min del.
Frankie ble stilt for Svein Bjarne Helgesen( rasespesialist). Vi fikk beskjed om å springe raskere pga for korte framsteg, og tilslutt kom frambeina til Frankie :) Dommeren sa også at dette ville komme av seg selv når han vokser seg til. Frankie fikk Excellent, 1 pl i unghundklassen, reservecert og 3 beste hannhund.

Kritikk: Ex.type og balanse, maskulint velskåret hode, meget god hals overlinje, skuldre som kan legge seg noe tilbake, godt bryst, velkroppet og samlet for alder, meget god haleansetting og føring, meget god benstamme, utmerket pelskvalitet og meget gode bevegelser.

Emma som ikke trives på innendørsutstillinger, var litt daff og viste seg ikke fra sin beste side. Men vi er kjempefornøyd med resultatet som ble Excellent og beste tispe i unghundklassen.

Kritikk: Ex.type, fin balanse, velskåret hode, kan utvikle seg noe i snutepartiet, meget god hals, godt plasserte skuldre, samlet kropp men kan bli i bedre kondisjon, godt kryss, god haleføring og ansetting, god benstamme, meget god vinklet fremme og bak, meget god pelskvalitet.

Godt fornøyd med resultatene og så kjekt å møte trivelige springerfolk :)

Nå er et opplaning til Støren neste helg :)

Lørdag 14 mai

Vi våknet i dag til regnvær og våre blodspor planer ble ikke utsatt men intensivert. Det vil si vi både la og gikk sporene samme dag. Karin og Ozzy, Jan Helge og Chico, og jeg med mine fire hunder dro på Svinberget, og vi var ikke hjemme før i åtte tiden om kvelden. Alle hundene gikk lange spor uten problemer, selv om vi hadde lagt inn en del momenter som skulle gjøre det vanskeligere for dem. Mine to yngste og Chico har et litt for høyt tempo ennå men det skal vi jobbe med fremover. Ozzy ( bildet) hadde ikke glemt hva blodspor var. Meget lovende herremann du har Karin🙂 Vi har som mål å få med oss litt flere Sunndalinger på sporprøver fremover.
Første sporprøven er Spanielklubben avd. M&R, som tradisjon er skal foregå ved Fløystad gård, hos Nils og Jippi  Jeg skal melde på både Nanna, Emma og Frankie og håper alle kommer med. Balder skal være hjemme å passe på ungdommene :)
Til helga drar vi til Ålesund på utstilling med E og F

Utstilling på hjemmebane

Emma og Frankie ble stilt begge dagene under vår utstilling. Lørdag stilte de for dommeren Tino Pehar fra Kroatia og begge fikk Excellent( utmerket), der Emma ble beste unghundtispe av 3 hunder og Frankie tapte for sin halvbror Noah til Bente.

Kritikk Emma: G.prop, typ.head + deep muzzle.G.eyeshape,g. topline, corr angul. Movment could have little loger steps in front. G. coat qual.

Kritikk Frankie: G.prop enough strong bone, excele head+ strong muzzle. Corr eyeshape, enough long neck, g.topline, g.angul, in movment could have little longer steps in front.

Søndag var det Moa Persson som dømte der begge fikk Excellent og fikk CK( Certkvalitet). Frankie var først ut i ringen om hvem som skulle bli beste hannhund. Han kom nr 3 og fikk reserve cert. Emma gjorde det også bra blandt tipsene og ble plassert nr 2 med reserve cert.
Snakk om å være fornøyd

Kritikk Emma:
Regjel tik av utmerket type, tikhode som må bli mer utfyllt i nesepartiet, skulle hatt mørkere øyne, fin hals, nakke, manke og rygg, moderat vinklet fram, velvinklet bak, utmerket benstamme, sterk rygg og bred over korset, bra pels og flekker, beveger seg lett, må bli fastere i albuene.

Kritikk Frankie:
Utmerket type og størrelse, hannhund hode med utmerket skallparti, skulle hatt mørkere øyne og behøver fylle ut under øyne. Fin hals, nakke, manke og plan rygg. Typ. vinklet i skuldre og bakstell. aning rak overarm, mod.benstamme. Velkroppet for alderen, anvender sin svans typisk, behøver å bli fastere i bevegelser fram. Øvrig ok.

Påska

I dag dro Ida, Emma og jeg oppi Grødalen for å teste skiføre. Lite snø med mange snøfrie flekker. Snøen var våt og kornete. Emma gikk igjennom snøen når hun ikke gikk i løypa. Litt rart å komme på fjellet til 16 varmegrader uten at sola var fremme. Vi besøkte først folket på Midtlægre for så å besøke Solbakken og traff Tamar og Stinus. Senere på dagen gikk vi opp i lia og tente bål. Gilde pølser ble svartstekte, men de smakte helt ypperlig ;) Kaffe ble kokt på svartkjelen og det luktet god Braastad m/ litt kaffe fra koppene til de innfødde🤩 Men vi edruelige dro ned i femtida, for så å dra på åkeren med hele flokken.
I morgen skal vi teste ut en ny plass på fjellet.

20 april dro vi til Rindal'n for å besøke Alf Egil, Kari, Dorthe og Åsne på deres nybygde hytte. En ting at hytta var helt kanon, men for et vakkert terreng.Heldige er de som har hytte i så fine omgivelser.Denne dagen så de både orrhane, ugler og buorm.
21 april dro vi tilbake til Grødalen for å feire burdsdagen til Stine. Frankie dro med stor glede både meg og Ida innover løypene. En fin bursdagsfeiring ble det både for to og firbeinte.
Langfredag hadde vi liksom en hviledag. Ida konkluderte med at det ikke var sant at denne dagen var lengre enn andre, for dagen raste avgårde. Påskeaften kom Vanja, Dag og Vilde samt hundene kjørende i sin nye bobil. Ida disket opp med Indisk chicken tandoori og sjokoladepudding til dessert. Søndagen dro Vanja til å klippe hunder, mens Dag og jeg la blodspor. Vanja fikk også besøk av valpekjøpere fra Molde, og hun fikk også klippet hunden deres. Etter å ha spist dro vi ut i skogen og 6 hunder fikk gå blodspor. Til og med Sir Elliot fikk sitt første blodspor og han var kjempestolt over å finne skanken. Mandagen dro gjengen hjem til Støren og det ble brått alt for stille i heimen.😥 Det var så trivelig ha ha besøk av Winton sine, og herrrlig med mange hunder som leker seg sammen 😘 
Da er det bare å vente på at mine barn kommer hjem fra New York på torsdagen. Skal bli godt å få de hjem nå 😉

Årets første sporprøve 9 april

Fredag 8 april dro vi til Smøla for å gå blodsporkonkurranse. Vi leide et hus på Øyen gård, sammen Vidar og Bjørn, Dina og Hilde samt sjåføren Jan Helge. Totalt hadde vi 9 springere i huset. Heldige var vi som kom til ferdig laget middag :)
Vi våknet lørdags morgen til oppholdsvær med mye vind. Nanna og Frankie jaget opp en stor havørn da de ble luftet om morgenen og det ble litt av et bråk på de andre fuglene. Man blir veldig fasinert av naturen på Smøla, en ting er havet, men alt dyreliv som er der.
Det var 12 springere av totalt 18 hunder påmeldt. Vi gikk sporene mellom vindmøllene, og de var ikke var spesielt stille denne dagen.
Frankie hadde sin debut på blodsporprøve og var litt for mye motivert. Han gikk veldig bra, men endel virring ble det både pga harespor og rypespor. Han fikk 2 premie, der han fikk meget godt på sporstart, tempo og konsentrasjon og vilje. Godt på tapsarbeid, arbeidsmåte og helhetsinntrykk.
Dommerens kommentar var:
Starter i fint tempo, utreder vinkler og avhopp bra. Periodevis litt uryddig, men fører styrer hund meget bra og gir han tid. Meget arbeidsvillig hund. Tid: 40 min.
Da Frankie var ca 7 m fra hjortefoten begynte halen å logre med hoftevrikk og da skjøntee jeg at nå var det ikke lenge til sporslutt, ååå så stolt en hund ;)
Nanna syntes vindmøllene var skumle da hun kom ut av bilen , men det var fort glemt da hun forsto det var blodspor hun skulle gå. Hun fikk utmerket på sporstart, tempo, og konsentrasjon/ vilje. Meget godt på tapsarbeid, arbeidsmåte og helhetsinntrykk.
Dommerens kommentar:  Starter i fint tempo, arbeider godt på tap,og fører gir hunden tid. Markerer sårleie og sporer sikkert mot sporslutt. Hund rapporterer sporslutt. Meget bra.  Tid: 35 min
En fin 1 premie på Nanna( av 7 sporprøver hun har deltatt på han hun 7 x 1 premie) Flinke Nanna skuffet ikke, selv om eier var noe betenkt på forhånd og var sikkert på smultring. En riktig trivelig prøve som ikke ga noen form for komfort el servering, sitte plasser eller annen luksus. Men vi fikk en naturopplevelse av de sjeldne. Morsomt å gå spor når du ser havørnene sitte på rad og rekke rundt oss... jaddda ;)

A hofter

I dag er vi så glade over at Birk i Mjøndalen har fått resultat på hoftene sine. 🤩 Til nå har 7 av valpene fått A hofter og det er vi så fornøyd med.

Her har Emma akkurat avsluttet sine stå dager og roen begynner å senke seg igjen. Frankie har resignert og skjønt at sjansen er over for denne gang :)
Nanna og Frankie er påmeldt sporprøve på Smøla 9 april og det skal bli spennende å se hvordan det går med unggutten. Det blir hans første sporprøve, og vi har ikke så store forhåpninger. Skal legge et motivasjonsspor i morgen og se om han husker noe fra høstens treninger. Det er stort sett bart i skogen nå og vi må utnytte disse dagene før ny snø kommer.
Hundene har fått mye trim på åkeren de siste ukene, herlig å se hvor glade de er for å springe fritt og spore etter fugl, rev,rådyr og hjort.
Ellers går det mye tid til arrangering av utstillingen som vi skal ha helga etter påske. Vi kommer nok i mål i år også :)

Spesialsøk kurs modul 1 med Stig Meier Berg

Fredag 18 februar dro vi til Molde på Spesialsøk kurs med instruktør Stig Meier Berg fra Selbu. Kurset startet med 4 timers teori på fredag, 10 timer på lørdag og 9 timer på søndag. Det var 8 hunder som deltok derav 5 springere ( C-dur og Twister som Grete og Jon har, lille Molly til Nina som bare var 11 uker, Jan Helge og Chico og Emma og jeg.) Ellers var det med en samojed, flat og en terrier.
Et meget lærerikt kurs med en instruktør som har god kunnskap om hund både teoretisk og ikke minst i praksis. Han har bred erfaring fra flere felt med hund,og når han også er en god pedagog var det ikke rart vi satt med ørene på stilk.
På bildet ser vi Emma som skal opp på plattformen for første gang. Litt nølende i forhold til å få lov til å komme opp på bordet. Resten av helga jumpet hun opp på bordet og ville slett ikke hilse på de andre.. hun ville jobbe !


Vil ellers takke alle på kurset for en trivelig helg, og ikke forglemme snille Grete og Jon som ga oss overnatting :)
Her er Emma halvveis oppe på bordet. Hun er jo ikke vanskelig å be når det er snakk om deilige gobiter
Her har Emma kommet helt frem til stasjonen og hun blir veldig god venn med Stig som har all verdens gobiter. Stig kjørte tre treningsrunder med Emma før jeg tok over.

Senere vil jeg legge ut videoen som ble tatt under Emma's siste søk

Travle dager

Skulle vel egentlig ha kalt denne siden for månedsbok i stedet for dagbok. Her går dagene fort unna og ny jobb samt instruktørutdanning tar tid når man i tillegg har 4 hunder. Jeg har vært mye på reise i forold til jobben, men får krysse fingre og håpe det roer seg når mars kommer. Neste helg skal vi ha eksamen i forhold til instruktørutdanningen og peser litt med å få nok timer sammen med instruktør 2, men tror jeg skal komme i mål på ant.timer. Her hjemme er det bare 3 hunder nå, Balder er på rekrasjonshjemmet til min mor og far. Nanna har løpertid, og Emma starter vel også opp om ikke så lenge. Frankie har vært veldig flink i disse dagene, men i dag toppet det seg for han. Tror kanskje Nanna er over med stådagene, men det har ikke Frankie fått med seg. Han har blitt irettesatt av sin mor maaange ganger i dag, uten at Frankie syntes det var noe skummelt. Han legger seg ned og liksom ber om tilgivelse, men så snart Nanna snur ryggen til prøver han igjen. Heldigvis er det ikke noe bråk av han på natt. Emma stakkar prøver å megle mellom de to, legger labben sin mellom broren og mora men hun blir fullstendig oversett. Før jobb i dag var jeg på åkeren med Frankie og Emma, tenkte at dagen ble lettere for de med en times mosjon, men det hadde nok heller motsatt effekt. Da jeg skulle dra på jobb, gjorde jeg som jeg alltid pleier, men det gikk ikke i dag. De ulte av ensomhet før jeg og Nanna rakk å komme ut døra. Satte Nanna i bilen og tok ut E og F så de fikk se at mora ikke var der. Foretok samme prosedyre og de la seg i sengene sine og heldigvis ble de rolige. Tenker på de som har hannhunder som går alldeles bananas når tispene har løpertid, og priser meg lykkelig for at det går såpass bra med oss:)

Offan

I dag fikk vi en trivelig hilsen fra Offan og Hans-Rasmus. Offan bor nå på Frosta og lever livets glade dager med turer i vakker natur. De er heldige som har skogen rett ved huset, som Offan elsker å utforske. Ut fra bildene jeg har fått av han, har han tydelig blitt voksen i kroppen. En staselig kar har han blitt :) Det er så koselig å få tilsendt bilder. Kan sitte lenge å se på hvordan de har utviklet seg, likheter som de har fra mor og far osv. Trivelig ja :)

Jula 2010

Jula er over og det er godt å komme tilbake til vanlig gjenge igjen. Vi har vært sammen med familien og hatt flere gode middager. Har hatt besøk av Vanja, Ida og Anderz fra Støren. Frankie og Anderz ble gode busser, og de lekte seg godt sammen i et forrykende tempo ute i snøen. Dagen etter dro vi til Aureosen og så på valpene til Nina. Chico er en stolt far, men syntes ikke de små var så veldig spennende... eller kanskje han ville vise mamma Maren respekt. Det var så deilig å kjenne valpelukta igjen :) Senere samme dag var vi bedt på middag til Grete og Jon i Molde. Pinnekjøtt av rådyr ble servert og jeg må ta av meg hatten for et utsøkt måltid. Grete og Jon er fantastiske kokker :) Trivelig dag ja:)
Neste dag dro vi til Støren til Vanja og Dag på middag. Der var flere springerfolk samlet og vi snakket hund, hund og atter hund. Det er så trivelig å møtes og utveksle erfaringer, og alltid får man påfyll av lærdom :)
Nyttårsaften kom og gikk uten problemer for hundene.

I tiden frem til mars skal jeg forhåpentligvis bli NKK Instruktør trinn 1, og det innebærer mye lesing og oppgaverløsninger/fremføringer nå fremover.
Ellers skal vi gå kurs i ID spor modul 1 med Stig.M. Berg. i februar som går i Molde. Jeg har ikke bestemt meg for hvilken hund jeg skal delta med ennå, men har en formening om at det er Emma sin tur nå. Energibunten Frankie blir kanskje prioritert litt for mye. Han gir så mye av seg selv og stjeler all oppmerksomhet for tiden. Han er bare såååå glad en hund, og godt er jo det men det kan bli vel mye i denne hormontiden :)
Håper alle har hatt en fin julefeiring og ønsker dere et godt nyttår :)

21 des 2010

Jaddda, dette går rette veien. Bruno ( Fansom I Can Go The Distance) har A hofter!!! * GLEDE * 😘
6 A-hofter til nå på Disney kullet :)

!0 des

Jippi !!! Offan ( Fansome Circle Of Life) har også A hofter. 
Disney kullet  har til nå 5 A- hofter, da er det bare å vente på resultatet fra de 3 siste :))))

1 des

Da har resultatet på hofte rtg av Emma og Frankie kommet og de har A HOFTER 🤩. Herrlig!!! Nå har 4 av 8 fått A hofter og vi venter i spenning på de 4 siste :)

28.nov HD res

I dag fikk vi vite at Toya (Fansome On My Way) som bor i Skudeneshavn har A- hofter . Jippi  så glad så glad.

HD resultat 24 nov

I dag fikk vi vite resultatet fra rtg hofte på Oscar ( Fansome Colours Of The Wind) og han har A hofter. Gjett om vi ble glad :))))) Da er det bare å vente på resten av kullets resultater. Spennende dager fremover :)
På bildet er det Mamsen som har prøvd å stjele senga til Oscarsen... veldig populært :)

Utstilling Orkdal 13 nov

Emma og Frankie deltok på utstilling i Orkdal'n i dag. Frankie var først ute og fikk følgende kritikk av dommer Line Merete Haugen:

15 mnd. Utmerket type. Hode med fine linjer. Tilstrekkelig kraft i snuteparti. Herlig hals og nakkebue. Overgang til stram fin rygg. Utmerket vinklet. Normal benstamme. Velkroppet for alder. Beveger seg med godt steg. Fin utstråling. Trivelig temprament.
1pr kvalitet, 1 pr konk og CK ( kjempefornøyd :))))))

Emma sin kritikk:
15mnd. feminin, velproposjonert, meget god type.Velskåret hode, tilstrekkelig hals. Ønsker noe mere tilbakelagt skulder. Velkroppet. Herlig forbryst og vinkler. Passende benstamme. Blank fin pels. Beveger seg bra men ønsker noe mer fremsteg. Herlig temprament. Velvist.
1kval, 3 konk, HP

Vi er kjempefornøyd med resultatene og en fin dag sammen med springergjengen. Takker for et trivelig reisefølge sammen med Marianne, Jan H,  Chico og Grete.

9 november

I går dro vi til Vanja på Støren for utstillingsklipp og Tr.heim for rtg hofter på Emma og Frankie.  Offan (Bruno) var også med for å ta røngten. Dyrlege Ingolf Hansen var meget fornøyd med hoftene på hundene og da gjenstår det bare å se om NKK mener det samme. Vi hadde desverre glemt å forhåndsbetale for rekvisisjonskjema til NKK. Så da tar det vel litt lenger tid før vi får svar fra NKK. Nå er 4 av 8 valper ferdig med rtg hofter, og vi venter spent på de andre!

Springerhelg 16-17 okt

I helga har vi vært sammen med trivelige springerfolk i Molde og på Aureosen. Lørdagen trente vi litt lydighet, og mesteparten av dagen trente vi apportering av ryper og dummier. Alle de 12 flinke springerne apporterte rypene. På slutten av dagen la vi blodspor som hundene skulle gå dagen etter. Et herlig viltterreng hvor skogen formelig oste av utfordringer for hundene. Lørdagskvelden spiste vi Grete's  deilige Løvebiff, med god drikke til  og et samtale tema som kort og godt dreide seg om HUND :)
Søndagen gikk hundene spor med gode resultater.
En herlig helg som gir inspirasjon til videre trening med hundene. Vi skal prøve å få til en treningshelg her neste gang, akkurat nå frister det lite... stri regn og snø langt nedover fjella. Men det kommer nok mildere vær:)
 Balder nektet ut på tur i dag, gikk ut på trappa og så på regnet.. snudde og gikk inn igjen. Egentlig en fornuftig herremann. Bedre å ligge foran vedovnen og bare drømme om bedre vær :)

Takk til Grete, Jon og Nina for en super helg :)

7 okt

Vi har benyttet de vakre høstdagene med turer og blodsportrening. Flere dager har vi hatt over 20 grader. IKKE en regndråpe har kommet. På fjellet har bladene falt av trærne, men ikke her nede i dalen. Turer med hundene i disse vakre høstfargene gir næring til sjela :)
Frankie har kommet i rette hormonelle periode. Litt urolig og merkelig oppførsel. En dag viste han ikke hva han skulle finne på , sa derfor bet han i skinnsofaen noe han aldri har gjort før. På besøk til mine foreldre, stilte han seg opp og tisset på et stolben. Tror han ble litt overrasket selv. Ikke greit å være ungdom. Jeg har fokusert på å være konsekvent på grensene og tror det har gjort det lettere for han.
Emma og Frankie skal til rtg av hofte sammen med Offan først på november, og resten av kullet skal også rtg nå.
Ellers har hundene fått høstens ormekur, og det er alltid like populært. Tabletter med deilig leverpostei rundt.
Neste helg skal vi ut til Molde og trene sammen med springergjengen der, og vi gleder oss stort :)

Toya 12 sept

Toya (Ine) og Jorunn fra Skudeneshavn deltok på NKK sin utstilling i Rogaland. Toya fikk 1 premie i kvalitet og ble plassert som nr 2 i juniorklassen.
Dommer var Anki Johansson og Toya fikk følgende kritikk:
Bra hode og uttrykk, elegant tispe som trenger å utvikles, bra hals og kors, något knappa hasar, tilstrekkelig benstamme, utmerket bevegelser.
Vi gratulere begge to med et kjempegodt resultat og god innsats 🤩

6 sept Toya

Toya har vært på klubbshow og ble BIR.
Dommer var Stephen Lloyd: nice outline, good head and neck, well laid shoulders, good front, strong loin, good rear ang., exc. musc. cond., covers plenty of grovind on move
Gratulerer Jorunn, bra jobba :) Nå er det bare å trene til NKK utstillingen :)

Helga 4 og 5 september

Vi har hatt en kjempefin helg sammen trivelige hundefolk. Fredagen kjørte vi til Molde til Grete og Jon. Sammen med sju andre springervenner fikk vi servert indrefilet av elg med god drikke som smakte aldeles nydelig.

Lørdag våknet vi til strålende høstvær og Grete disket opp med frokost før vi kjørte til Aureosen for å ta jaktanleggsprøve. Nina har hvertfall et kjempefint terreng til å trene hundene sine i på Aureosen. Dommer var Inger Handegård, og prøven startet med feltarbeid og slepespor. Etterpå kjørte vi opp til Skaret for vannapportering. Totalt var det 7 hunder som deltok på jaktanleggsprøven. Av disse var det 4 som fikk godkjent prøven. Frankie ble en av de fire og jeg er så fornøyd men litjgutten J Nanna strøk på apporteringen av måsen. Hun svømte ut, men å ta med seg måsen inn ville hun ikke. Jeg har jobbet veldig mye med appotering av fugl, hun tar and men ikke måse. Ellers fikk hun veldig god kritikk på det andre arbeidet. Zelini’s Barossa Valley ” Ville” ble en verdig vinner av prøven J En kjempetrivelig dag sammen med springergjengen J

Søndag dro vi til Furuhaugmarka i Rindal på årets siste blodsporprøve. Det var Nordvest dachshundklubb som arrangerte prøven med 20 deltakere. Været viste seg fra sin beste side og et enormt godt jaktterreng med mye vilt. Dessverre kom bare Nanna med pga stor påmelding. Men Nanna skuffet ikke, og dro inn sin sjette 1 premie. Sporprøvens beste hund ble C-dur til Grete og Jon og en springer til fikk HP( Westaway hannhund fra Røros)Et kjempebra resultat av totalt tre deltakende springere blant mange gode jakthunder.

En flott helg på alle måter, synd det ikke er flere sporprøver fremover. Men nå starter jakta og vi skal prøve å skyte fugl for Nanna, som kanskje kan gi henne en motivasjon for å plukke opp fugl. Vi skal hvertfall gjøre hva vi kan for at hun skal klare prøven til neste år. Nanna har så mange gode jaktegenskaper i seg at dette skal vi greie J

Utstilling Bjerke og div

Forrige helg ble Emma og jeg med til Bjerke på Oslo Double, sammen med Vanja, Dag Ida og Hege. Takk for kjempekoslig reisefølge :) Det ble en kjempetrivelig helg sammen med hundefolk. Lørdagen møtte vi Oscar, Camilla og Andreas og vi var så heldig å få være med dem hjem til Asker. Søsknene Emma og Oscar sto for underholdningen der de løp rundt i hagen. Egentlig skulle Birk/Edvart også komme, men de kunne dessverre ikke komme pga sykdom. Men vi hadde en kjempefin dag/kveld sammen med slekta til Oscar :)
Resultatmessig ble det ingen opptur på lørdag, både Oscar og Emma fikk sin første blåsløyfe. Men søndag fikk begge 1 premie med HP og da ble vi fornøyd :)) Mens andre feirer norsk vinner, Cert og Ck og sånt... feirer vi HP'ene :) se bilde ovenfor

Vi har hatt mange fine dager på fjellet i ferien og i helgene etter ferien. Vi har trent blodspor og vannapportering samt fjellturer med bakketrening. Balder har vært i storform og har også fått vært med på de lengre turene. Ungdommene har gått med kløv og det virker som om de liker å få litt tyngde på( 2 kg på hver side) De har hilst på sau og kyr, uten noen form for spøkelsesreaksjon.

Andreas og Oscar poserer foran kamera

Slitne hunder etter mange timers lek i hagen

22 juli Offan

I dag dro vi til Vanja på Støren for å feire hennes bursdag, men før det la vi turen innom Tr.heim for å besøke Hans Rasmus og Offan. Morsomt var det å bli møtt med sånn glede. Offan har blitt en stor gutt og har utviklet seg bra. Her har eier gjort en kjempegod jobb :) Jeg hjalp Hans Rasmus med å klippe han, og til min forferdelse merket han var tricolor. Det hadde jeg glemt, men så er det jo over 10 mnd siden jeg så han og så har han jo lite tanfarger som vises.. ro ro. :) En riktig trivelig hund er han og både Frankie og Emma fikk leke sammen med han. Vi håper å holde god kontakt, og på oktober har vi lagt planer om å dra sammen når hundene skal ta Rtg av hoftene.
Det var så godt å få møte Offan igjen :))

På Støren var det full bursdagsfeiring og vi hadde det kjempetrivelig sammen med Springergjengen.Etter å ha regnet litt tror jeg vi hadde rundt 23 springere tilsammen. ( Vanja 10 stk- av dem 3 stk på sommerferie hos Vanja, Hilde og Lise 5stk, Hege populært kalt MimmiLotta 3 stk, Jan Helge bare 1 stk og mine 4  stk) Skravla gikk i ett om hundehold, tips og råd til jaktanleggsprøven, kåring av beste bilbur, brownies med lakris, prøvde å finne feil på valpene uten hell....osv.osv. Tiden går så altfor fort når man snakker hund :)
I helga drar vi til fjells og nyter finværet

Emma forteller Offan at her er det ikke vits i å prøve seg..

Storebror Offan og Frankie

VALPENE 1 ÅR I DAG 18.07.10

 

Tenk at det er 1 år siden valpene kom til verden. Den natten kommer jeg vel aldri til å glemme. Jeg som forventet 4-6 valper ut fra UL og Rtg, så kom det hele 9 friske valper. Store Herkules (Bruno) ble født i hagen som valp nr 8, fordi jordmora trodde fødselen var over. Og lille Ine (Toya) kom en time etterpå. Godt er det å vite at de har kommet til flinke eiere :) Dessverre er ikke Gordon (Spike) med oss lengre, da han ble påkjørt av bil bare 6 mnd gammel.
Har fått flere tilbakemeldinger på lik adferd på valpene, glade og sosiale valper som har masse energi. Pappa Apollo har det med å støte nesen opp i skrittet på folk, mann el dame, bak eller fram og dette er noe flere av valpene gjør. ( kan slik gå i arv?) Likeledes er det flere som blåser bobler i vannskåla, i bøtte med vann eller ved vannkanten. Det er også flere lyst apportører i kullet. Pappa Apollo henter skoa til besøkende og leverer det til rette person, og når han avleverer den ene skoen flyr han ut i gangen og henter den andre. Vet flere av valpene liker å bære på gjenstander og spesielt hjem fra turer. For ikke å få huset fullt av pinner og kongler er det greit å ta med en leke, som de får i bytte før dere kommer hjem :) Om ikke dere ser det som et bidrag til å få redusert strømregningen vel å merke :)
Håper alle får en riktig trivelig dag med masse deilig mat og mye kos :)

Her har vi vært på fjellet å trent til jaktanleggsprøve. Kaninspor og vannapportering med skudd gikk kjempebra. I og med det er så mye folk i fjellet ville jeg forsikre meg om at det ikke ble noe styr når det gjelder å avfyre skudd. Derfor ringte jeg til Grunneierlaget, som henviste meg til Lensmann, og lensmann henviste meg til Politivakta i Kr.sund. Ingen viste sikkert om det var forbudt eller ei, men fikk klarering fra Politiet om antall skudd og tid. Like greit å varsle slik at det ikke blir noe i ettertid. I og med vi har ferie skal det bli mange fjellturer med hundene fremover. Hundene får severt blodpølseskiver med leverpostei i mellom som krem i ettermiddag  under bursdagsfeiringen :)

NKK Tr.heim 3 juli

Emma og Frankie ble stilt på NKK sin utstilling i Trondheim i går. Stekende sol og et kjempefint utstillingsområde på Leangen travbane. Vi hadde ikke så mye å forvente, men en kjempefin trening for hundene og vi er godt fornøyd med resultatet.
Dommer var Stig Arne Kjellevold.

Frankie sin kritikk:
Utmerket størrelse og type. Ønsker bedre fylde i snuteparti. Øyne skal mørkne. Super hals. Ennå litt steil front, men kan bedre seg når han utvikler tyngde og volum i kroppen. Sterk rygg. Litt knapt vinklet bak. Utmerket benstamme og poter. Litt kort framsteg, bra driv bakfra. Herlig temprament. Utmerket pels. Velpresentert
1pr.kval.3pr.konk

Emma sin kritikk:
Utmerket størrelse og type. Feminint hode. Kunne ønsket mere fylde i neseparti. Utmerket hals. Litt steilfront. Utmerket kropp for alderen. Moderat vinklet bak. God benstamme og poter.Fine bevegelser. Godt velpresentert pels. Godt gemytt.
1pr.kval.1pr.konk

Bilder kommer senere

Dommer Stig Arne Kjellevold og Frankie

Utstilling Oppdal 19 juni

I øspøsende regn og varsel om flom dro vi til Oppdal på utstilling. Hele 4 grader og med snø langt nedover fjellsidene lå det an til å bli en kjempefin dag....
Dommer var Jan Roger Sauge

Frankie fikk følgende kritikk:
11 mnd. Meget god type. Velskåret hode som må bli mere maskulint. God hals. Tilstrekkelig vinklet i front. Bra ben og poter. God rygg. Velvinklet bakpart. Beveger seg som en drøm. Bra pelskvalitet.
1pr.kval, 1pr konk. m/HP

Emma's kritikk
11 mnd søt junior tispe. meget god type. godt hode med noe tunge lepper. Ønsker tørrere hals. Kunne hatt bedre vinkler i front. Sterk rygg. Fin bakpart. Gode bevegelser. Prima pels
1.pr.kval, 2. pr. konk.

Dagens store opplevelse for meg var å stille valpenes pappa Winton Man On The Moon, Apollo til konk. om best i rase. Vanja kunne jo ikke stille sine hunder samtidlig, så det var herrlig å få muligheten til stille Apollo mot Vanja sin vakre Zelina.

Jeg forsto veldig fort at her måtte jeg sette opp tempoet betraktelig, for en hund å springe med ( tror mine 7 mil-støvler gjorde sitt) Han er bare så enorm i ringen. Han ble utstillingschampion, og vi dro i land  BIR'et 
Krysser fingrene for han på verdensutstillingen i Danmark


Best i rase ble pappa Apollo :)

14 juni

Nanna slo til å ble 2. beste hund med HP på Fløystad i går. Morsomt å tenke på at vi nå er kvalifisert til NM, så da spørs det bare om vi skal legge inn en søknad. Dette var en sann opptur etter at Balder nullet så det suste. Han gikk ferskspor samt møtte på sau med lam  etter 400m , og  valgte da  fersksporet av hjort i stedet for blodsporet. Han er en gammel mann som egentlig kan få gjøre hva han vil :) Fin tur hadde han hvertfall. Det ble en kjempetrivelig helg med gode hundevenner :)
Noen påstår at jeg gikk meg bort i skogen da jeg la spor på lørdagskvelden.... men det er bare et rykte som skogene der ute synger om 
Ellers har Frankie vært på trening med redningshundene i sør Tr.lag sammen med min bror Magne. Der gikk han spor etter gjenstander, og rundering med søk etter figuranter. Magne var fornøyd med Frankie, så han blir nok med på flere treninger fremover.
Neste som skal skje er utstillingen på Oppdal førstkommende lørdag. Så da er det bare å trene litt utstillingstrening og få klippet og shinet småtrolla. Nanna og Balder skal ha frihelg :)

Hovedutstilling for spaniels på Jevnaker 29-30 mai

Egentlig skulle jeg ikke dra nedover til hoveutstillingen, men natt til torsdag var både skyss, overnatting og pass av hunder ordnet. Jeg så virkelig frem til å komme på utstilling uten egne hunder. Det store trekkplastret for meg var å få møte Oscar, som skulle stille i juniorklassen på lørdag.
Helgen ble ikke som planlagt, da Lise og Hilde kolliderte mellom Tretten og Øyer på vei til utstillinga fredag ettermiddag. Heldigvis gikk det bra med Lise og Hilde, og hunden Wilma. Men Chanel sprang til skogs. Lørdagen kjørte vi oppover for å hjelpe til med letingen, og snille Jon og Grete lånte ut sporhunden C-dur som markerte hvor Chanel hadde ligget den første natta. Vi kom tilbake til hotellet kl 04 på søndagsmorgen uten resultat. Hun er ennå ikke funnet, men er observert flere ganger. Chanel er nok i bra fysisk form og det er vel ikke lenge før hun kommer inn til eierne.

Møtet med Oscar ( Cello) var kjempe trivelig. Han kjente så klart ikke meg igjen, men fikk god kontakt for det :) Han er den samme hunden som Frankie og hadde veldig lik oppførsel på flere områder. Ikke mangel på motor der i gården :) Camilla og Andreas har gjort en kjempe god jobb med Oscar. Fikk også hilse på  de trivelige besteforeldrene til Oscar. Takk for at jeg fikk stille Oscar på utstillingen. Det var så gøy. Han ble tredje beste junior og det er et godt resultat når alle var eldre enn han.
Det føles utrolig godt å få møte igjen en valp av eget oppdrett og se hvor den har utviklet seg. Håper jeg får møte flere, om ikke -motta mail/brev og bilder fra de andre.

Ellers har jeg også fått opplevd å dele seng med en verdensvinner i 2 netter😎. Ikke akkurat hverdagskost det  Loke lå rolig og snorket ikke :) Tror bestemt det bringet lykke siden han fikk så gode resultater.
Takk Vanja for trivelig helg, på tross av at våre tanker var hos Lise, Hilde, Chanel og Odd Arne.

Oscar før han skal i ringen

Oscar i god driv

Oscar nyter synet av de vakre damene i ringen

Noen bilder fra div turer

5 springere venter på vafler fra Tante

Ørene minner om noe annet( Frankie)

Nanna i tet foran Chico

Stolt sporhund (Frankie)

Chico i farta

17 mai

Det er ikke så mye som har skjedd her i de siste dagene. Men vi har hatt noen fine turer sammen med hundene. Egentlig skulle vi jo ha gått i 17 mai - tog i dag, det hadde jo vært kjempegod sosialisering for unghundene. Men da vi våknet til regnvær, fristet det ikke. Jeg dro heller på fjelltur med alle hundnene. Vi gikk så langt at vi nådde snøen. Det var en tur full av energi og glede. Valpene var i hundre over å få springe fritt i motbakkene. Vi så hverken mennesker eller dyr på turen.
Da vi gikk ned, fikk jeg alle hundene til å gå bak meg og de var så flinke. Nå ligger de her nybadet, fri for myr og skog og de virker så fornøyde.

26 april

I helga arrangerte vi i Sunndal hundeklubb utstilling. Erfaringen jeg sitter igjen med er at det ikke er så heldig å både være med i utstillingskomiteen og samtdlig stille sine hunder. Det ble litt for mye stress både for eier og hundene. Været viste seg å bli kjempefint og vi har fått gode tilbakemeldinger om at folk koste seg og var fornøyde disse to dagene.

Lørdag stilte jeg Emma, Frankie og Nanna.

Emma: 1.pr.i kvalitet og 2.pr. i konkurranse.
Kritikk: Pleasing head, good neck and shoulders, good bone. In good strong condition, good muscles, moved well.

Frankie: 1.pr.kval, 3 pr.konk.
Kritikk: Pleasing head,neck and shoulders, In good coat condition, well muscled, good tail set, moved ok.

Nanna: 1pr.kval, 3 pr.konk.
Kritikk: Nice head, good shoulder, good bone, good rib, good coat and condition, well muscled, move ok.

Dommer: Mr C. Laverty fra Irland

Søndag var Per Nymark dommer og valpene ble stilt.

Frankie: 1 pr.kval, 2 konk, HP
Kritikk: Middels stor kraftig hann. Meget god type. Velformet rasetypisk hode. Korrekt ansatte ører. God hals, rygg lend og kryss. Til tross for sin unge alder meget godt utviklet bryst. Godt vinklet. Godt hårlag. Vennlig gemytt. Gode bevegelser fra siden, litt trang bak.

Emma: 1pr.kval, 1pr.konk
Kritikk: 9 mnd tispe. Meget god type. Feminint hode. Korrekt ansatte ører. Etter alder meget godt utviklet bryst. God benstamme. Litt knappe vinkler rundt om. God pelskvalitet. Vennlig gemytt. Gode bevegelser

Alt i alt er vi godt fornøyd med helga og resultatene. Spesielt morsomt var det for meg å handle Chico da han fikk certet på lørdag og ble beste hannhund :)

16 april

Toya og Jorunn har vært på handlerkurs med Allan Carter. Der har de lært hvordan man skal få ut det beste av hunden i utstillingsringen. Toya har vokst seg stor og fin. Det er så morsomt å få bilder av valpene. Jeg er jo så spent på hvordan de utvikler seg :)

Her har valpene begynt på valpekurs. Når man bor på landsbygda er det ikke å velge og vrake i kurs. Bedre sent enn aldri :) Alle gikk blodspor sist helg så nå har sportreningen endelig begynt etter en kald og snørik vinter. De har fått ormekur og det er vel ikke lenge til flåttmiddel må anskaffes
Nå er det utstillingen neste helg som står for dør. I år arrangerer vi dobbelutstilling sammen med Surnadal/ Rindal hundeklubb. Så nå krysser vi fingrene for at værgudene er med oss :)

30.mars

Her har vi tatt påskeferie og håper det vil bli fine turer dagene fremover. Valpene har de siste ukene trent på å gå med kløv( kun med avispapir i) Emma takler det bra, men Frankie går på det meste i skogen. Han bryter seg bare på og skaaal i gjennom busker og kratt. Største optimisten ever... :)
Vi holder også på med utstillingstrening til vår store utstilling siste helga på april.
Hestehoven har kommet, men det er fremdeles et lite islag på plena. Vi får håpe på mange fine og varme dager fremover, slik at de besøkende på utstillinga få det de er vant til.... grønne plener og hvitveis i full blomst.

Valpeshow i Treffhallen 7 mars, Fræna og Eide hundeklubb

I dag dro vi til Molde på Valpeshow. En liten utstilling med 50 deltakende valper og lydighet. Jeg hadde vel i utgangspunktet trodd at det var Frankie som skulle gjøre det best av han og Emma, men der tok jeg feil. Dommer var rasespesialist Line M. Haugen. En grundig dommer som tok seg god tid med hver valp.
Frankie oppførte seg veldig eksemplarisk når man tenker på motoren og gleden han har. Men han ville ikke ta ut steget med venstre bakfot. Dommeren undersøkte foten uten å finne noe feil, og dommeren kunne fortelle at flere valper hadde gjort det samme. Trodde kunstgress var topp å springe på?

Kritikk Frankie:
Harmonisk bygget, finmeislet hode, velansatte ører, noe lyse øyne, elegant hals, ønskes noe bedre tilbakelagt skulder, meget velkroppet, herlig forbryst, normalt vinklet bak, velansatt hale, beveger seg med god steglengde men noe uryddig ben. Herlig temprament, velvist.

Han tapte for vakre Noa til Bente Andresen på 4 mnd.(halvlillebror)

Emma gikk bra i ringen og sto som en statue under dommerens håndtering. Hun konkurrerte mot Noa, hun vant og ble best i rase. I gruppefinnalen ble hun nr 3. Vi er så fornøyd med dette resultatet, lille Emmis som vi tenkte ikke skulle stilles i dag.

Kritikk:
Fem.velbalansert velskåret hode, velansatte ører, tilstrekkelig hals, aning fremskutt skulder, meget velkroppet, velvinklet bak, utmerket kryss og haleansats, god beinstamme, beveger seg med god steglengde, paralell fram og bak. Veldig trivelig valp. Velvist

 Etter gruppefinalen dro vi til Kinarestauranten og spiste middag sammen med Grete og Jon, Bente, Marianne og Jan Helge.
En trivelig dag i godt lag. Takk Jon for fine bilder :)

Emmis

Frankie blir vurdert

Litjgutten til mamma

15.02.10 Toya på utstilling

Toya og familien har vært i Ølen på utstilling. Dette var første gangen de stilte og kan tenke meg spenningen var stor :)
Toya fikk 1 pr i kvalitet og 3 pl i konkurranse.
Dommer var :  Pichard ,Laurent
Kritikk:
Proposjonal type, 7 mnd gammel, feminint hode, korrekt bitt, korrekt lengde, ok nakke, velbalansert hode, korrekt beinstamme, sterke muskler, skulder godt vinklet, beveger seg ok, men kunne ha hatt bedre steglengde.
Gratulerer!!!
Bra jobbet Toya og Jorunn :)

08.02.10

På fredagen og jeg dro Vanja og jeg til Ålesund, der vi skulle delta på Oppdretterskolen del 2 i regi av NKK. Tanken var å få hilst på valpen i Ulsteinvik denne helga, men slik ble det jo dessverre ikke. Takk for omtanken vi har fått, både fra de andre valpeeierne og venner.
På turen til Ålesund var vi innom Kennel Wigasci's og så på 3 ukers gamle valper. De er halvsøsken til Disneykullet. Så søte og gode valper :) Valpelukt er bare himmelsk :) Senere etter vi kom til Ålesund, dro vi til Langevåg og hilste på Bente Andersen som også har en halvbror av valpene. Noah(Kennel High Score ) er 4 mnd. En vakker valp med mye fellestrekk med Oscar og Frankie. Noah og Frankie blir konkurenter på valpeutstillingen i mars. Kjenner fighter- instinktet kom med en gang.....( ikke lett å trene på glattisen)
Etter to lange dager med forelesning var det godt å komme hjem til 4 overlykkelige springere. Lille Emma har fått løpertid og da blir det jo enda mere morsomt for de to herrene i huset.
Takk Vanja for en kjempetrivelig helg uten hunder :)

2 februar

I kveld fikk vi en trist beskjed om at Spike/Gordon ble påkjørt av bil og døde.
Mine tanker går til Bjørn og hans to sønner.

Håper morfar Piano tar i mot deg på regnbuebroen veslegutt......

Slik sover Balder, Frankie og Emma på Sande

Winton på besøk

Valpene er 1/2 år i dag 18 januar

Fra høyre ligger: Edvart, Ine, Bruno, Frankie, Gordon, Aurora, Herkules. Foran ligger Donna og Cello.

Tenk at det har gått 6 mnd siden Nanna fødte 9 valper. Fra å få plass i min hånd har de nå blitt rundt 20 kg.
Jeg gikk over bildene fra den første tiden i går, og det er ikke akkurat lite med bilder.
Emma og Frankie har masse energi i seg, og de trives best når de får springe løs i skogen. Det har heldigvis blitt mere i ro inne.
Valpene får to måltider for dag nå.
Håper resten av valpene får noe ekstra godt i dag

Edvart/Birk

Aurora/Emma

Vinterbilder 2 januar 2011

Jula kom og gikk uten at juletreet ble rasert. Vi hadde fri hele jula, og hundene har fått mange fine turer i ukjent terreng. Vi har fått ca 10 cm med snø, men håper det kommer litt mere.
Nyttårsaften ble en rolig kveld, og hundene sov når oppskytingen sto på som verst.
Valpene nærmer seg 6 mnd og Frankie har blitt større enn sin mor Nanna. Det er så godt å ha glade og friske valper i hus.
I morgen får vi besøk av kennel Winton, kennel Mi-Mio og kennel Wigasci, har en rimelig god følelse at det blir mye springerprat :)

Bildene er tatt av fotograf Jan Helge Hagen

Emma i aksjon

Frankie i aksjon

Snømannen Frankie

Valpene

Emma

Emma

Frankie og Chico

Gromguten frankie

5 desember

Her har det vært hektisk dager de siste ukene. En ting er å ha 4 hunder i hus, derav to valper, men utfordring har vært størst i forhold til oppussing av kjøkken og stue. Emma og Frankie har taklet bråket veldig godt. De begynner å nå igjen sin mor i størrelse. Hele 16 kg har de blitt, og det er sparsomt med tenner. I dag fant jeg to jeksler og to hjørnetenner på gulvet.
Vi har prioritert mentaltrening og oppdagelsesturer i skogen. Frankie er av den tøffe typen som hopper og spretter rundt i skogen av glede. Emma følger også på, men er mye mere opptatt av alle de gode luktene som skogen byr på. Mamma Nanna har fått løpertid og Balder er fortiden hos sine besteforeldre. Tror nok Nanna drømmer om at Apollo skal komme..., hun bretter halen til Frankie, men lillegutt aner ikke hva det betyr ennå.
De får 3,5 dl med for tre ganger for dag og det må de nok ha en stund fremover.
Det har gått med endel Tabasco saus på stolben og annet treverk og det har hvertfall redusert omfanget av bitemerker. Frankie har dessverre blitt fæl til å hoppe opp på folk, så nå er det intens trening på å sitte fint når man skal hilse. 
Første snøen kom denne uka, og hoppegutten hoppet etter snøfillene som dalte ned. Stor glede var det for begge valpene. På miljøtreningene går det veldig bra og de har nå forstått at trening ikke er lek med andre hunder. De har blitt veldig flink på kontakt og bryr seg lite om de andre hundene når vi trener. Det er godt å ha hunder som er i hundre når de skal jobbe og tidvis rolige inne. Når vi har besøk og hilsingen er over, roer de seg fort og legger seg ned.
Har gått mye langs riksveien og i sentrum med begge valpene på kveldene, for at de skal bli vant til bråk og lys fra trafikken. Møter vi folk og andre hunder, er de jo overlykkelige.
Har fått bare gode tilbakemeldinger fra de andre valpeeierne, og nye bilder og tilbakemeldinger mottas med takk :) ( dere må ikke være redd for å ta kontakt om dere har problemer, det er da det er viktigst.. jeg kan jo prøve å hjelpe dere)

Oscar BIS 2 på utstilling

Vi har fått den gledelige nyheten om at Fansome Colours Of The Wind, Oscar(Cello) slo til og ble Best in show 2 valp, på utstilling ved Alnabru i Oslo i dag.

Dommer var Wivi-Anne Olsen og kritikken som følger:

-Vakker fire mnd gml valp, fint hode og uttrykk, meget god skulder,godt forbryst, fine knyttede poter, bra brystkasse og dybde, bra lengde på brystkasse, meget velvinklet bak, god
haleansats og føring, meget gode bevegelser
.

Så stolt vi er.... Gratulerer så mye til Camilla og AndreasOscar i sin første konkurranse sammen med Zelini's valp

Så gruppefinale, apporterende hunder

Så finalen om Best in Show

Utstilling Orkanger

Det ble en vellykket og opplevelsesrik dag for valpene. De har jo aldri opplevd så mange hunder og mennesker  på et sted før, så det ble en bra sosialiserings trening.
Frankie fikk 1 premie i kvalitet, og ble nr 2 i konkurranse mot Winton sin Felix.

Kritikk: 
4 mounths very typical. Typical head. Good bones, good topline, good angulation, good movment. Good quality og coat. Very Promising.

Emma fikk også 1pr i kvalitet og vant over to tisper som stilte i 6-9 mnd klassen. Så ble hun BIM mot Winton sin Felix.

Kritikk:
4 mounths. Feminine expression. Excellent type. Excellent head. Good topline. Good angulation. Good movment. Very promising

Etter de var ferdige sov de i to timer inne i buret og hele veien hjem. Men da vi kom hjem var det full fart ute i hagen.
Wigasci's Castor, Chico fikk cert, Nita til Gøril og Jan Ove ble Bim og Ozzy til Karin fikk 1 pr. 
En fin dag for to og firbente :)


 
Frankie og Felix

1 november

I dag har vi vært på Støren hos Vanja. Emma og Frankern har fått sin første utstillingsklipp, og de ble kjempefine. Da er de klare til utstilling neste helg om alt går som planlagt 🙂

15 okt

I morgen reiser Spike(Gordon) til Ulsteinvik og vi nyter den siste tiden sammen med han. Både han, Emma og Frankie fikk sin vaksine i dag. Etterpå var det lek i hagen, og det er nesten rart å se hvor store de er. Alle tre veide 10 kg hos veterinæren, og ble erklært frisk og rask. Har økt opp formengden og det har tydelig gjort sitt.

Årets sporsprøve 26 juli

I helga arrangerte vi sporprøve med 19 deltakende hunder. På bildet ser dere vinnerne og to av de 5 dommerne. Sporprøvens beste hund ble engelsk springer spaniel Norah med eier og fører Bodil Holm fra Sparbu. Det ble gitt ut 4 x HP og  9 x 1 premier. 2 x 2 premie, 2 x 3 premie og 2 x 0.
Stooor gratulasjon til Bodil og Norah

Valpene er født

Nanna fødte 8 valper i natt 18 juli. 6 hannhunder og 2 tisper. Alt gikk vel bortsett fra at siste valpen kom til verden i hagen. Jeg var sikker på at det ikke var flere valper, tok Nanna i dusjen og tenkte hun skulle få tisse før vi fant senga. Og der kom det en valp til. Første valpen kom 23.45 og siste kl 04.50.
Alt ser bra ut foreløpig.
 Skriver mere når jeg våkner en gang utpå dagen :)


Rettelse: det ble 9 valper, en tispe ble født kl halv seks. No gir e me levannes over... e som forventa 4 stk kanskje 5
Ikke et kny fra valpesenga no kl 07.00. Da spørs det bare om jeg får til å sove

Sommerhilsen 3 juli.09

I dag fikk vi en trivelig sommerhilsen fra kennel Winton. På bildet ser vi Apollo som leker seg i vannet :)

"Gladnyhet" 28 juni

I dag fikk vi en kjempe trivelig beskjed om at Winton Man On The Moon, selveste Apollo har blitt BEST IN SHOW på NKK utstillingen i Stjørdal'n. Først går han hen å vinner over 65 springer, så blir han best i gruppa apporterende hunder, og så slår han jaggu til å vinner over alle hundene. Han kunne jo ikke gjort det bedre. Nå har han to stor cert og fikk også CACIB i dag.
Gratulasjoner til Vanja og Dag som oppdrettere og ikke minst eierne Lena Kristin og Frode i Grong. Det sies at sist en springer ble BIS på NKK utstilling, var for over 50 år siden. WAY TO GO!!!
Nanna og jeg er veldig stolte av dere, og er glad Apollo er pappa'n til Nanna's kommende valper.


Nanna og Balder hilser til storesøs Kaja og gratulerer henne med 19 års dagen... big hugs😘

Hundene nyter sommeren 27 juni

Egentlig skulle vi på fjellet i dag, men det var for varmt til det. Vi har vært ved sjøen i hele dag. Hundene har badet og koset seg. Balder fant en druknet måseunge, som han måtte dykke etter for å få opp. Han kom å avleverte måseungen til meg.
Nanna er like sprek og svømte elegant forbi Balder i dag. Godt å se at hundene trives ved sjøkanten.

Utstilling Oppdal 20-21 juni

I helga var vi på Oppdal på utstilling, dvs jeg stilte ikke hundene men var handler for Nanna's oppdrettere fra Sverige. Elvy og Staffan Eurenius har kennelen Backa Tinkerbell og stilte to springertisper.
Happymind Listen To Your Heart - Liza 12 mnd fikk CK 4:a lørdag og 2:a søndag.
Backa Tinkerbell Illusion Of Magic - Sigrid 15 mnd fikk CK 3:a lørdag og 2:a søndag.
Liza imponerte meg veldig med sin enorme motor og ikke minst sitt gode gemytt. Sigrid var godheten selv :)
Det var så trivelig å få møte Elvy og Staffan igjen, fikk mange gode råd ang. Nanna og tiden fremover i forhold til fødsel og valper.

Nanna er drektig

09.06.09
I dag fikk vi bekreftet at Nanna er drektig. Dyrlegen tok ultralyd mens Nanna trodde hun var på SPA behandling ( så hvertfall slik ut :) Dyrlegen hadde UL utstyr som var beregnet for hest, men hun så helt sikkert 4 foster. I og med denne ultralyden ikke er så tydelig på hund ville hun anslå et kull på ca 5-8 valper. Da satser vi på et middels stort kull om alt går som vi håper. Forventet nedkomst uke 29. Det blir en spennende tid fremover :)

Sporprøver på Skodje

Fredag dro vi til Skodje for å delta på to sporprøver. Marianne, Jan Helge, Chico, Balder og jeg dro sammen, mens Tor og Britt kom etter litt senere på dagen. Nanna var hjemme for å ta livet med ro. Fredags kvelden la jeg 4 spor for Basettklubben. Vi leide oss hytte på Ørskogfjellet og været viste seg fra sin beste side.
Lørdagen gikk Balder inn til 1 pr. Bamse 1pr m/HP og sporprøvens 2 beste hund, Any og Chico fikk smultring.
Søndagen gjorde Chico det best av Sunndalingene med 2pr og sporprøvens 2 beste hund, Any fikk 3 pr og resten av gutta fikk smultring. Balder og Bamse hadde ikke dagen sin. Balder fikk for første gang på blodspor kontakt med to tiurer og det ble vel mye utfordring, pluss at varmen gjorde sitt.
Skodje har et enormt fint terreng, lett å gå i men veldig utfordrende i forhold til vilt. Hit skal vi flere ganger :)
Kjempe trivelig helg 🙂

Vårforelskelse i Grong

Turen til Nanna's utkårede gikk som vi håpet på. Apollo og Nanna ble parret 15 mai, og da er det bare å vente på om det gir resultater. Tusen takk til Lena Kristin og Frode, og ikke minst Oddbjørg  og Vanja 🙂

Sporhelg

Også denne helga trente vi på døgngamle spor men denne gangen i Jordalsgrenda. Kjempefint hjorteterreng med ulike utfordringer. Chico, Ozzy var med oss og valpen Jargo(leonberger) fikk sin første erfaring med blodspor. Han gikk to korte spor, hvor det første inneholdt  pølsebiter. Stor var gleden over å finne hjortefoten. Han var konsentrert og rolig i sporet, og i sitt andre spor visste han veldig godt hva han skulle. Chico fikk litt utfordring ( kanskje også Hans Helge :) Han måtte ned i et lite juv for så å passere en liten elv og det var ikke noe problem for Chico. Litt høyt tempo men det kan trenes bort. Ozzy vet hva han skal når det gjelder blodspor og har kjempefin framgang. Balders ble forstyrret av ferskspor og var vanskelig å roe. Han gikk forbi en vinkel og dro ca 200 m for langt. Dette resulterte i at han fant feil sporslutt. Dvs at Nanna sitt spor egentlig ble ødelagt. Men bra han fant hjortefoten. Nanna ble satt på samme sporet, med håp om at hun fulgte blodsporet og ikke sporet som Balders hadde gått. Hun er mye mere spornøye enn Balder og hun gikk rett inn til riktig sporslutt.

Bildet over er fra ettersøkskurset med Magne Klokseth. Jeg var så heldig å få gå spor med hans bayerske viltsporhund.

Stinus

Da har vi fått en hilsen fra dekksgutten Stinus, som nettopp har vært på båttur fra Bergen til Florø.Han har blitt 4 mnd og har allerede tatt sin første svømmetur

Hurra for Balder 7 år 3 mai

Søndag 3 mai fylte Balder 7 år, og dagen tilbringte vi ved sjøen sammen med Chico sine.  Det ble fisking og Balder fikk blodpølse på dagen sin. Lørdagen gikk begge hundene pluss Chico og Ozzy døgngamle blodspor. På tross av veldig tørr skogbunn gjorde alle hundene det bra.  Karin hadde en særdeles akrobatisk øvelse i den tykkeste skogen. Så klart har man ikke med seg fotoapparat når slike ting skjer, for blodig ble hun. 🙃 Nanna har begynt på løpetiden og hun skal ta blodprøve på mandag for å se når stådagene kommer. Da blir det vel tur til Grong i slutten av neste uke og da håper vi Apollo er i sitt romantisk hjørne  og at forlovelse blir inngått. I dag har Balder vært på ettersøk, så vi dropper ordinær trening i dag.

Balder ble Viltsporchampion

På søndag ble Balder Norsk Viltspor champion ved utstillingen på Sunndalsøra.
Han fikk to rødsløyfer og vi er kjempefornøyd 🤩
Kritikken fra Åke Sjøstrøm:
Meget god type. Maskulint hode som kunne vært edlere og hatt lengre neseparti. Kraftig hals, bra rygg og kryss. Dyp underlinje, kraftig benstamme. Gode vinkler, bra pels, tar ut steget bra.

Selv synes jeg det største er å få han fra det å være ettersøkshund til å oppnå Viltsporchamionatet. Det kreves mye mere trening enn å gå andre veien.  Han har også blitt 2 beste hund på to blodsporprøver og prøver kommer vi fortsatt til å delta på.

Nanna ble ikke stilt da hun egentlig skulle ha stådager denne helgen. Hun lar vente med løpertiden, greit å ha Balder som sjekker henne daglig.
Nå skal vi ha noen ukers pause med bare sportrening før blodsporkonkurransene starter.

Påska

Det har vært noen underlige påskedager, i dag påskeaften er det 20 varmegrader her og bjørka er grønn. Snøen på fjellet er råtten og det er håpløst for hundene å bevege seg utenfor løypa. Derfor har det ikke blir mange turer på fjellet i påska. Men vi har hatt fine turer i skogen der hvitveisen dekker skogbunn og fuglene kvitrer. Bekkene bruser fra fjellene og det er et vårsus i dalen.
I dag har vi vært i Jordalsgrenda sammen med Ozzy og Karin. Vi gikk til fots opp, og grillet pølser til hundenes store glede. Mye sol og varme- Faktor 30 på nesen 😎
Ellers har det vært mye hagearbeid. Fjerner alle blomsterbed bak i hagen og skal så  i plen. Om det blir valper er det greit at det ikke er blomster der. 

Årets første sportrening

Vi nordmøringer er kjent for å være litt treg, våren har jo begynt for lenge siden og nå var det virkelig på tide å trene spor. I går la jeg ut motivasjonsspor, dvs jeg dro hjortefoten etter, samt blod. Lengde ca 250 m. Dette for å øke lysten til å gå spor. Neste gang det blir sporgåing, blir de vesentlig lengre (opp til 1 km på mine hunder)

Chico gikk spor 1. Gikk bra ut fra sporstart ca 30 m, ble litt forvirret av ferske rådyrspor men tok seg inn igjen. Vinkler og avhopp ua. Markerte sårleie og gikk til sporslutt. Holdt et fint og rolig tempo.Han gikk i terrenget der det er mest vilt. Kjempebra

Balder gikk et spor som krysset to stier. Gikk først litt hurtig men gikk roligere etterhvert når han måtte konsentere seg mere.
Se bilde av Balder ved sporslutt der han nyter hjortefoten
Nanna var rolig og litt vimsete som hun bruker. Hadde full kontroll over sporet. Markerte sårleie og gikk til sporslutt. Kjempeflink.

Ozzy (9mnd) gikk sitt andre spor, ca 100m. Var ivrig ved sporstart, måtte ledes ca 10 m før han skjønte hva han skulle. Karin var flink til å rose han når han var i sporet. Markerte sårleie. Tok vinkelen lett og gikk inn til sporslutt. Gjett om Ozzy viste stor glede, det ble mange seiersrunder for å vise frem hva han fant. Pølse ville han ikke ha som belønning nei, men ros og hjortefot var topp. Foruten fører var vi 4 personer som gikk bak, for at han skulle bli vant til mennesker bak. Da han bar hjortefoten tilbake, gravde han foten ned i jorda og dekket over. Greit å ha til senere. Dette blir en super sporhund om eier klarer å holde motivasjonen oppe.

På bildet over lurer Nanna på om vi kommer etter.

Tur til Flå

I dag dro Karin og Ozzy sammen med oss til Flå. Så herlig å gå ved sjøen når sola skinner og våren er her. Etter turen gikk vi ned til fjærasteinene og tente opp bål. Kaffe og stekte pølser smakte godt.
Merket at flåtten ble med hjem, så nå har hundene fått årets første flåttmiddel.
Ikke lett å få tatt bilde av lille Ozzy
Ozzy må opp på steinen for å bli like stor som balder

Stinus 8 uker

Da har Stinus kommet hjem til Bergen. Han kommer fra Kennel Trestikka og virker som en veldig trivelig valp. Gleder oss til å møte han i påska

Våren er her

Sol, 10 varmegrader, fuglene synger, vipa er kommet på åkeren, hundene røyter og HESTEHOVEN blomstrer. Primulaen har blomstret lenge og tulipanene har vokst seg 10 cm over bakken.
For en deilig tid.
Hundene koste seg på skogstur i dag. Masse deilige lukter.

Tror kanskje vi får en liten vinter før påska kommer........

Skitur i Grødalen 15 febr

Vi har hatt en kjempefin dag på fjellet i dag. Ypperlig føre og  deilig sol. Vi var så heldig  ha besøk av Fanta fra Kennel Winton. Nanna og Fanta har blitt meget gode venninner. Vi gikk til hytta på Solbakken og besøkte slekta. Bare 9 minusgrader og man kunne såvidt kjenne at solen varmet.
Hundene samarbeidet og dro godt i tospannet. Kjekt å se hvor godt de trives sammen. Skulle ikke tro at Fanta ikke hadde vært på skitur før. For fører var det en sann opplevelse å dra med to tisper. Takk for lånet av Fanta Vanja!
Hadde ikke mye lyst til å levere henne tilbake....
Litjmor på 9 mnd sjarmerte alle med sitt gode vesen.
Mye spennende i snøen

To gode venner 😘

Sporlegging

Den som sier at springere er trege i sporet tar grundig feil

Ny hund i slekta

Da har vi endelig fått bilde av litjguten som kommer inn i slekta om en måned.
Balder bare nyter og springe fritt
Nanna i velkjent stilling

Vill lek i snøen

Siden snøen er forsvunnet, dro vi opp i dalen sammen med Chico. Vi besøkte kennel Tobrino med sine 9 hunder. Kaffe og hundeprat ble det, før vi do ut med hundene. Det var tungt å springe for hundene i og med varmegrader og tung snø. Men moro hadde de lell.
Bra vind og balder nyter lukten av hjort
Nanna viser litt akrobatikk

Nyttårsaften

Nyttårsaften kom og gikk uten problemer. Vi hadde besøk av Chico m/fam og vi hadde det rett så trivelig. Ved siste tissepause før kl 24.00 ble "Unghundene" litt skvetten av raketter, men Balder la seg ned i snøen og spiste på et bein. Tror han klarte å overbevise de to andre at dette ikke var noe å engste seg for. Balder var temmelig så laid back. Han er jo en erfaren hund når det gjelder skudd og raketter, og som unghund elsket han å stå i vinduet å se på de fine rakettene. Som de voksne, fikk også hundene kalkun (uten skinn) til kveldsmaten sin. Virket som om det falt i smak 🙂

I belive I can fly

Chico letter fra åkeren sammen med Canadagåsene
Vi tok en fotoseanse på åkeren . Ikke like enkelt da hundene har forskjellig oppfatning av hva som er spennende. Balder hadde nesen vendt mot hjorteterrenget hele tiden... man leker ikke jakthund akkurat.
Chico var mere i lufta enn på bakken og Nanna bare småløp etter småfugl.
Over 200 bilder ble tatt og det ble faktisk flere gode bilder
Her er springergjengen ute på tur i kaldt desembervær

Vikingeskipet Hamar

Eneste målet med å stille Nanna på Vikingeskipet var å få viltsporchamionatet i havn. Det klarte vi og er kjempefornøyd med det. Har hatt en kjempefin helg sammen med springergjengen. Selv for noen ble det litt hektisk når man drar til det store utland for å handle julegaver og svenska kjøttbullar :) Vi sto ved vinduet på hotellet og så en fullastet bil komme skliende inn på parkeringsplassen. Det vi så var handleposer i all mass.... pluss 4 voksne og hele 5 springere. De hadde det tydelig gøy :)
Ellers var det kjekt å møte Tine og Yatzy igjen. Vi fikk snakket litt heldigvis. Yatzy er kun lik sin far og Nanna sin mor. Yatzy virker som en ordentlig godgutt.

Orkanger

Lørdagen var vi i Orkanger på utstilling.
Dessverre haltet Balder og fikk ingen premiering  av Leif-Herman Wilberg ( Per Nymark var aspirant).Vi måtte springe tre runder. Men kritikk fikk han:
- Meget bra type. Fin størrelse og proposjoner. Ønsker edlere og litt lengre skalle. Litt rund eprominente øyne. Litt høyt ansatte ører. Bra vinkler. Utmerket kropp. God benstamme og poter. Ønsker en litt edlere hals og kryss. Fin pels.Går for dagen noe urent, stikker litt venstre forben.
Men som Per Nymark trøstet meg med, la hunden få ro og så stiller du han igjen. For premiering får du på denne gutten. Han forsto vel kanskje hva jeg var ute etter ?
Nanna fikk 2 premie, noe som var forventet i og med hun har fått 2 premiering tidligere med denne dommeren. Men hun fikk en bedre kritikk denne gangen.
- Knapt middel stor. Ganske kort og med tilstrekkelige vinkler. Ganske bra hode. Noe høyt ansatte ører. Kunne vært bedre utfylt snuteparti. Velformet kropp. Bra kryss. God benstamme og fine poter. Bra pels. Jevne bevegleser, men kunne hatt bedre steglengde. Bra fasthet.
Sånn kan det gå. Nå skal Balder til dyrlegen for å få sjekket foten sin.
Resten av Sunndalsgjengen gjorde det bra. Spesielt vil vi gratulere Tor og Britt Stendal som vant det meste med sine Dascher :)

Dressurkurs

Nå er det bare en trening igjen på dressurkurset som Nanna deltar på. Skal si vi har lært mye. I går ble vi grillet av instruktøren. Hundene gikk fri ved fot(altså uten bånd) og vi ble kommanderte av instruktør. (Eier har begynt å forstå hva venstre er.. :) Vi klarte alle vendinger og kommandoer. Måtte holde tempoet oppe hele tiden. Etter ca 30 min marsjering ble det avsluttet med 6 " helt om " på rad og eier oppførte seg som temmelig beruset. Både hund og eier synes denne treningen er kjempegøy. Nanna ville trene mere, men 1.5 times trening er nok...hvertfall for fører :)

Sporprøve og sporkurs

I dag arrangerte Nordvest daschhund klubb bevegelig sporprøve og Sunndal hundeklubb arrangerte sporkurs etterpå. Nils Bjørkavåg var dommer på prøven og instruktør av sporkurset.
Se resultat under blodspor.
En lang og inspirerende dag ble avsluttet med en deilig middag på Trædalsbakkan.
Kjempefornøyd med dagen, og gjett om jeg har lært mye om motivasjon og motivasjonsspor!!!

Nanna har bursdag

Da har Nanna blitt to år, så fort tiden har gått siden vi hentet henne i Sverige.
Bildet viser to hunder som snart skal spise marsipankake. Ble litt vel mye blitz, øynene ser ut som reflekser. Vi feiret dagen i går, da matmor er i Ålesund på Oppdretterskolen - Genetikk og avl, regi NKK i helga. Men det går greit når man har voksne søsken som passer på.

Nanna går for tiden på dressurkurs. Det går kjempebra, selv uten godbiter. Det er nok mest hardt for eier som må jobbe med å være mere bestemt. Hunden gjør det jo rett så lenge eier kan det hun holder på med. Dressurkurset er basert på Nordenstam. Veldig gøy når man får det til. Learning by doing!!!

Balder skal til Vanja på Støren til uka. Hun skal trimme pelsen hans til utstillingen som er om en måned.

Fjelltur

Slitne men fornøyde hunder ved Eidshaugen ovenfor Meisalfjellet. Fjorden du aner i bakgrunn er Ålvundfjorden og Meisingset

Mange former for trening

Balder liker bamseøvelsen

Ozzy

Endelig har Ozzy blitt 4 mnd og skal på valpeutstilling neste helg. Han har blitt flink til å trave men trenger mere ståtrening, men det fikser Karin 🙂

Ustillingstrening

Chico har blitt 6 mnd og blitt flinkere i ringen

Blodspor trening i Jordalsgrenda

I dag har vi hatt en  kjempefin treningsdag på fjellet.  Været viste seg fra sin beste side. Høstfargene begynner å komme.

Trening

16 august ble det blodsportrening over 1 ukes gamle spor. Dvs at hundene skulle forstyrres av to spor men følge det nyeste.Sporene var lagt i tett furuskog men forferdelig mye vilt. Utfordringen ble størst for Balder. Han gikk bra første 100m, så var det som om en bryter ble slått på. Han enset ikke mine korreksjoner og jeg måtte ta han inn for å roe han. Fikk ikke kontakt med han , satt og så inn i motsatt retning av hvor jeg var. Rødsprengt på øyene og tevet mye. Da vi gikk videre gikk det greit sånn ca i 50 m før han på nytt begynte å ferske. Tok han inn igjen for å få han til å markere sårleie, men det var overhode ikke interessant. Fikk roet han ned og fortsatte sporet med bare 1 m lengde på lina. Jeg var bestemt og beordret han til å søke spor. Derfra ga han opp ferskingen og gikk rett inn til sporslutt. Dette ble til stor læring både for fører og hund. Jeg var så heldig å ha med meg intruktør og dommer Tor Stendal som også hadde lagt sporene. Man ser hvor viktig det er å få hjelp fra erfarne folk når slike vanskelige spor skal gåes. Dette holder du ikke på med alene!!!
Nanna gikk rolig og greit i sporet. Litt forstyrret av det gamle sporet ble hun. Sjekket ut mye.Ny erfaring. Hun så også noen spøkelser inne i skogen.... en stor furu med to furustubber ved siden av. Ho sto helt stiv, ville ikke komme tilbake så vi måtte ut å sjekke disse spøkelsene. Virket litt flau da hun oppdaget at de ikke var farlige og spang fort mot sporet igjen. Vimser litt men finner sporslutt.
Skal ikke trene flere blodspor før prøven i Stordal som er på søndag. Begge skal delta og håper spes. på at Balder går inn til 1.pr, slik at han får den siste på plass.

Utstillingstrening

17 august var vi på Lille Ekeberg og trente på utstilling. Chico og Marianne/JanHelge var også med.
Her trengs det mere trening til vi skal på Trondheim hundefestival som er neste helg.
Treningen ble avsluttet med fri lek for Nanna, Chico og Berner sennen hunden Susie. Hundene fikk utfolde seg ordentlig.

Sporprøve 10 aug. Arr. Sunndal hundeklubb

16 hunder deltok på sporprøven i dag. Fem hunder gikk inn til 1 premie ( fire springere )
Prøvens beste hund ble Barecho Fly Me To The Moon -Liza-
Nr 2 ble Balder og Nanna nr 3... gjett om jeg er stolt 😀
Har hatt en kjempefin tur på Vikfjellet i dag. Valgte den bratteste veien opp slik at hundene fikk bakketrening. Fint vær og nydelig utsikt. Nanna oppdaget at blåbær og multer var lette å spise noe Balder ikke forsto meningen med. Liker ikke bær den gutten
Prøv å skyt mål på oss da vel😎

Nanna, Chico og Balder på Ekeberg og øvde på utstillingstrening