Året 2015

Året som har gått har vært preget av sorg og utrolig mye glede. Hundene har vært friske og vi har hatt mange fine opplevelser. Mija's prestasjon med å ta fire championat var over all forventning, og likeledes at hun ble kåret til 5 mestvinnende Springer i 2015. Jeg tenker ofte på hvor takknemlig jeg er som fikk kjøpe Mija av Lena. Mija's sporprestasjon må også nevnes, når hun går hen og blir andre beste hund av 50 ekvipasjer, og får hederspremie. Dette i et vanskelig spor hvor saueflokken nekter å flytte seg fra sporet, samt at elgen nylig har gått foran oss i sporet. Er så stolt av denne damen :)

På september dro vi til Danmark, der Mija og Axel inngikk forlovelse.Tusen takk til Grete som ble med oss nedover, og Rikke og Alan for overnatting og trivelige dager :) Jeg trodde ikke i begynnelsen at Mija var blitt gravid, for hun hadde ingen tegn på graviditet som Nanna hadde. Gleden var derfor stor da vi fikk bekreftet at det var valper på gang. 10 november kom det 9 store valper, og Mija var så flink. Nå har alle valpene kommet til gode eiere, og som jeg er sikker på vil ta godt vare på valpen sin. Har fått bare gode tilbakemeldinger fra valpekjøperne om trygge og harmoniske valper, så de har nok blitt godt preget av sin mamma. Sophie har blitt vår nye tispe, og hun har allerede innordnet seg etter mine og flokkens rutiner. Nå skal vi kose oss fremover og sette nye mål for 2016

 

 

Valper

Valpene ble født 10.11.15, se valper: valpedagbok

Valper

Da har vi fått bekreftet av Mija og Axel venter valper i uke 46 💋

Danmarkstur 11-14 sept

 

Mija og Axel ( Sieger's Look Who's Talking) har nå blitt forlovet og vi går spennende tider i møte. Om hun blir drektig vil valper bli født ca i dagene 12-15 november

❤😙💋

Mija

Spanielutstilling og European Dog Show 5-6 sept

Mija deltok på spanielsutstilling i Letohallen på lørdag. Dommeren var Ray Smith fra England.

Kritikk: Beautiful headed quality bitch. Lovely straight front, nice tight feet. Keeps her topline on the move. Nicely angulated in rear. Shown in lovely condition. Makes a classic shape on the stand. Moves well front + rear.

Hun ble 2 beste tispe handlet av Lena som er Mija's oppdretter. Så fornøyd :)

Søndag stilte Mija på EDS for dommer Svein Helgesen, der hun ble 2 beste championtispe. Der får man ikke gå videre til finalen om de ikke kommer på 1 plass, men er like fornøyd for det :)

Vi bodde sammen med Lena/ Ethan og Lotta/Kelvin og hadde det så trivelig sammen. Dette på tross av de unge guttenes store interesse for Mija. Hun har startet sin løpertid, og i dag har hun vært til dyrlege å fått tatt blodprøve for å sjekke progesteronet. Blir Danmarkstur snart da kanskje 😙

Kosestund på hotellet

Svenske Viltsporchampioner

Da har vi vært i Sverige å gått blodspor med Mija og Tuva, og Grete og jeg kjørte lykkelig hjem med to nye champions :)

Mija har nå 4 championat( Norsk og Svensk utstillingscahmpion og Norsk og Svensk viltsporchampion)

NSK Trøndelag- og NKK utstilling 4 og 5 juli-15

Fredag dro Marianne og jeg til Trondheim på utstilling. Nanna var med som supporter til Mija og Frankie var allerede i Trondheim sammen med Kaja og Eivind.

Lørdagen var det Norsk spanielklubb som arrangerte utstilling, der rasespesialist Tarja Hovila var dommer. Hun driver Kennel Adamant i Finland. Hun tok seg god tid med alle hundene og skrev fyldige kritikker.

Mija's kritikk: Lovely bitch of ex type. Corr prop, lovely head and expression, very feminin, all trouh nice neck and top line. A bit short in upper arm, well ribbed body. well developed for age. Ex bone and on the feet. Corr. rear part. Ex coat quality. Very well balanced. Very free easy mover. Carrins herself beautifull. In lovely show condisjon. 

Mija vant championklassen, så vant hun tispefinalen og endte tilslutt som BIM( Best i motsatt klasse) Lite stolt jeg sikkert 😋 En herrlig dag :)

Søndagen hadde NKK utstilling på Leangen travbane, og ble veldig stressa når vi kom litt over 08 og merket at hannhundene nesten var ferdig. Dommer var Aase Jakobsen.

Mija's kritikk: Utm.type. g.hode.vak utrykk. b.nak,hals,rygg. god kropp, utm beinst, g.bredde i lår, lave haser, bra muskl, bra steg, trivelig,vel fremvist

Hun ble nr 3 i championklassen med CK, men ble ikke plassert i tispefinalen.

Er storfornøyd med helga, en ting er Mija's resultat på lørdag ;) med også så kjekt å møte igjen springerfolka... en herlig gjeng :)

 

Best i rasen ble Westaway Stop Press og Mija Best i motsatt klasse

Dobbel sporprøve i Isfjorden 27 -28 juni

Kun Mija som stilte i helga. Gikk inn til 2 premie lørdag, der hun ble forstyrret av rev, rådyr og sau. Sauen med to lam gjorde det vanskelig for henne og hun vegret seg for å gå sporet der den sinte sauen hadde gått. Hun brukte neste 50 min på sporet. Søndag gikk hun inn til en klar 1 premie. Så fornøyd :)

Sporprøve i Meldal 30 mai

Frankie gikk inn til 1 premie. Mija gjorde det samme men fikk hederspris da hun gikk blodspor sammen med beitende sauer. Hun ble 2 beste av 50 ekvipasjer.

Debut i championklassen 26 april-15

Mija debuterte i championklassen uten å gjøre skam på seg. Hun ble til slutt 2 beste tispe i finalen. Så fornøyd :)

Dommer var Antonio Di Lorenzo

I dag 25.04.15 ble Mija NO Uch SE U(u)Ch NO VCH

25 april 2015

Etter en tid med sorg og lite kapasitet, har jeg ikke skrevet så mye på hjemmesiden. Men i dag kom virkelig oppturen. Jeg stilte Mija og Frankie på Norsk spanielklub. avd. møre og romsdal på utstilling her på Sunndalsøra. Frankie har jeg ikke stilt på lenge, og var veldig spent på hvordan den hormonelle karen skulle klare seg i brukshundklassen. Men han fikk exellent og fikk en god kritikk.

Mija stilte i åpenklasse for første gang etter hun ble 2 år på mars. Hun trengte en 3 pr for å oppnå viltsporchampionatet, og 1 cert for å bli Norsk utstillingschampion og Svensk utstillingschampion. Det var 5 tisper, og Mija vant klassen med CK.(da var viltsporchampionatet i havn) I tispefinalen ble hun 3 beste tispe og fikk certet. Dommer var Børge Espeland. Så da har jeg endelig fått meg en utstillingchampion. Er så stolt over denne herlige hunden! Nå har hun tre Championtitler 😋

I morgen skal hun for første gang stille i championklassen... vi gleder oss :)

6 januar-15

I dag fikk vi oversikt over Årets sporspaniel 2014, og Mija kom på 21 plass :) Her gjelder både bruks og utstilling.

På rankinglisten over mestvinnende engelsk springer spaniel utstilling kom hun på 15 plass :) Ikke verst det av en ung dame som ennå ikke har fyllt 2 år.

Må få lov til å skryte litt da, har jo aldri hatt noen hund på disse rankinglistene før 🙃

Kaja sammen med de elleville hundene Frankie og Mija. Nanna ser ingen grunn til å fange snøballer når åkeren er full av rådyr- og hjortetråkk