Kelzie 8 uker

8 uker

Kelzie 8 uker

Da har Kelzie  kommet til sitt nye hjem, nybadet og nyklippt. At det blir stille i huset etter hun dro er vel å overdrive :) Med fire springere i hus er det sjeldent kjedelig kan man si.

 

 

7 uker

I dag har Kelzie vært til dyrlegen for helsesjekk, vaksine og ID merking. Dette sto på helseattesten: Stor og fin. Livlig. Frimodig. Viser ingen tegn til sykdom ved klinisk undersøkelse.

Både fredag og lørdag var hun med oppi Grødalen, sammen med Nanna, Frankie, Emma og Ozzy. Vi la blodspor og hundene fikk bade i det fine været (26 grader i skyggen) Kelzie gikk og vasset i vannkanten og sprang sammen med hundene. Hun er ingen sinke lengre og har fått god kontroll når hun springer. Hun mestret fort å springe med rådyrfoten også. Hun virker uredd og blir nok en aktiv liten dame. En ting hun ikke liker, er hunder som bjeffer. Da går hun unna og kommer tilbake å hilser på hundene når de er stille. Slik var valpene ved forrige kull også. Om mine hunder bjeffer reagerer hun ikke, men spesielt redningshunden til min bror blir  veldig skummel når han bjeffer. Hun gikk selv opp til hytta og var hoppende glad da hun møtte kjentfolk på Solbakken.

Hun har vokst mye den siste uka og er nå blitt 4,3 kg, og maten går ned på høykant.

 

Nå skal vi nyte de siste dagene sammen med henne 💋

Kelzie blir sjekket av dyrlege Guri

6 uker

Kelzie vokser og utvikler seg som hun skal gjøre. Hun er blitt en tøff liten dame som virker trygg i forskjellige miljøer. Hun spiser fire måltider for dag og puppen er mere til kos enn for å drikke. Dessuten drikker hun vann når de andre hundene drikker. Hun kopierer de veldig og er ingen sinke når de skal ut i hagen. Hun tar fart og sklir ned lemmen som ligger over trappa.

I helga var vi på diamantbryllup til mine foreldre, og der fikk hun leke med unger og Stinus. Hun fantes ikke redd i det hele tatt, hun snuste og snuste og kom med en gang noen ropte på henne. Hun holdt leken i gang i en halv time, deretter 3 timer med søvn

På mandagen skal Kelzie til dyrlegen for vaksine og for å sette inn chip, samt få en helseattest. Hun er nå registrert ved NKK, så da er det meste gjort :) Skal nyte de siste ukene sammen med henne. Om været blir bra, drar vi nok på fjellet og trener spor. Kelzie har blitt presentert for rådyrfot flere ganger, og aldri er nakken så bratt og halen så høy som når hun bærer denne... stolteste valpen i verden :)

Kelzie 6 uker

5 uker, 24 juni

4 uker, 19 juni

Nå har Kelzie begynt å spise for, og hun har økt opp til tre måltider pr. dag. Kaja kom hjem i går, og hun ble overrasket over at hun hadde blitt dobbelt så stor. Kelzie vandrer rundt i huset og glatte gulv er ikke noe problem. Løper rundt i hagen og synes luktene er spennende. Frankie og Nanna leker mye med henne og hun elsker å leke med de. Hun bjeffer, knurrer, biter de og logrer veldig med halen når de leker. Det er utrolig behagelig å ha 1 stk valp i stedet for 9 stk. Selv om Kelzie absolutt skulle ha hatt jevngamle å leke med, synes jeg Frankie og Nanna gjør en super jobb. Emma er veldig snill med Kelzie, men Nanna gir henne ikke så frie tøyler som Frankie får. Balder synes hun er litt for liten ennå, men Kelzie følger etter han i hagen og det er helt greit for han.

Sylskarpe tenner har satt sine spor på melkestasjonene, og Nanna er veldig bestemt på at slik gjør man ikke. Kelzie får tilsnakk fra henne og det ser ut til at hun har forstått det. Nanna er mere ute av valpekassa nå, og da får Frankie komme oppi og leker sammen med Kelzie.

Vi har hatt mye besøk og Kelzie synes det er spennende med mennesker med ulike lukter. Skolisser er supert :)

Kelzie synes det er helt topp å springe på plena

Ute på tur sammen med storesøster Emma og Storebror Frankie

17 dager

3 uker, 10 juni

Mye har skjedd med utviklingen til Kelzie de siste dagene. Hun ser og hører, bjeffer og lager lyder og logrer med halen når vi snakker til henne. Hun har også begynt å leke litt.Tennene har begynt å komme opp og ser tydelig hjørnetennene. Frankie har blitt veldig glad i henne og prøver så skånsomt som han kan å leke med henne. I dag fikk hun litt starterfor på et tefat. Satte fatet midt i valpekassen og stor var gleden av å kjenne matlukt. Hun smattet iherdig i seg maten. Hun har blitt presentert for blod siden hun var tre dager gammel. Hun har snust veldig på hendene mine når jeg har forberedt blod for sporlegging til de andre hundene. I går la jeg noen dråper blod på et ark som hun fikk lukte og smake på. Dette var stor stas. Nanna fikk arbeid med å slikke henne ren for blod etterpå, og det var ikke henne i mot :)

17 dager

Her har det skjedd mye de siste dagene. Kelzie har fått øyne og har begynt så smått å høre. Hun labber rundt i valpekassa når hun ikke spiser eller sover. Prøvde å ta et ståbilde av henne i dag, og merkelig nok trodde hun at min finger var en pupp :) Bilde ble jo ikke så verst allikevel🙂

1 juni

Kelzie har nå doblet sin vekt og blir mere aktiv for hver dag. Hun klarer å gå flere skritt uten å velte over. I dag bjeffet hun plutselig i og Nanna kom løpende for å se til henne :)

 Appetitten er det ingen feil med... med ti melkestasjoner disponible :)

 

9 dager

I dag er det 9 dager siden lille Trulte ble født. Hun vokser, og livet består av pupp og soving. Har klippet klør allerede og fått sin første ormkur. Nanna viser stolt frem sin valp og i går ble hun merkbart mere trygg på at vi kunne ta en litt lengre tur. Tidligere har hun bare gått 50 m før hun snudde og ville hjem til valpen. Nanna virker upåvirket av at hun har tatt keisersnitt. Hun har begynt å leke litt med Frankie når hun er ute i bakhagen.

Pigment tegningene på nesen og under føttene har begynt å bli synlig på Trulte. Ellers er det rolige dager, og hannhundene i hus viser Nanna veldig til respekt og gir villig bort maten sin til henne. Så kjekt å se hvordan flokken kommuniserer med hverandre :)

3 dager, 23 mai

Lille Trulte har det bra sammen med sin mamma. Hun har nå kommet over 400gr etter at hun gikk ned 30 gr første døgnet. Hun går over alle melkestasjonene før hun bestemmer seg hvilken hun vil ha. Hun virker veldig nater og bestemt denne lille damen.

 En skal ikke klage over varmen når den endelig kom, men det er litt for varmt med 29 grader på valperommet. Har slått varmepumpen over på aircondition, så vi får håpe det senker tempen litt. Balder år gå ut og inn av valperommet som han vil, men han viser respekt for Nanna og holder heller vakt for evt inntrengere. Frankie har også hilst på valpen, og jeg tror han syntes hun var en altfor liten skapning for han. Han er rolig og har innfunnet seg med at det skal være ro i heimen. Emma har ikke hilst på lillesøster ennå, da hu har løpertid og er hos mine foreldre

Kelzie 3 dager gammel