Sporprøve Sunndalsøra 26 juli

I helga arrangerte vi sporprøve med 19 deltakende hunder. På bildet ser dere vinnerne og to av de 5 dommerne. Sporprøvens beste hund ble engelsk springer spaniel Norah med eier og fører Bodil Holm fra Sparbu. Det ble gitt ut 4 x HP og  9 x 1 premier. 2 x 2 premie, 2 x 3 premie og 2 x 0.
Stooor gratulasjon til Bodil og Norah

Sporprøve Skodje

 
Fredag dro vi til Skodje for å delta på to sporprøver. Marianne, Jan Helge, Chico, Balder og jeg dro sammen, mens Tor og Britt kom etter litt senere på dagen. Nanna var hjemme for å ta livet med ro. Fredags kvelden la jeg 4 spor for Basettklubben. Vi leide oss hytte på Ørskogfjellet og været viste seg fra sin beste side.
Lørdagen gikk Balder inn til 1 pr. Bamse 1pr m/HP og sporprøvens 2 beste hund, Any og Chico fikk smultring.
Søndagen gjorde Chico det best av Sunndalingene med 2pr og sporprøvens 2 beste hund, Any fikk 3 pr og resten av gutta fikk smultring. Balder og Bamse hadde ikke dagen sin. Balder fikk for første gang på blodspor kontakt med to tiurer og det ble vel mye utfordring, pluss at varmen gjorde sitt.
Skodje har et enormt fint terreng, lett å gå i men veldig utfordrende i forhold til vilt. Hit skal vi flere ganger :)
Kjempe trivelig helg 🙂

Sporprøve og sporkurs, 25 okt

I dag arrangerte Nordvest daschhund klubb bevegelig sporprøve og Sunndal hundeklubb arrangerte sporkurs etterpå. Nils Bjørkavåg var dommer på prøven og instruktør av sporkurset.
Balder var førstemann ut i sporet kl 09.00. Var rolig og konsentrert, og gikk inn til 1 premie. Kjempegod kritikk  både på hund og fører :) Nå har han sine 1.premier x3 m/ 1 HP inne. Så da krysser vi fingre for en 2 premie på utstillingen på Orkanger 8 nov , slik at viltsporchamionatet er i havn.
Nanna deltok ikke på prøven i dag fordi hun har 1. premier x 4 m/ 1 HP fra før. Men hun gikk et demonstrasjonsspor på sporkurset men 15 tilskuere. Og den dama skuffer ikke. Hun gikk sporet perfekt, tror den dama skjønner litt mere enn hva vi tror, eller så elsker hun å være midtpunktet.
Sporkurset var holdt av en mann som kan sine saker og som gjorde at alle gikk hjem med mye mere lærdom enn da vi kom. Og ikke minst motiverte hundeførere. Dette skulle absolutt flere ha vært med på!!!

Bevegelig sporprøve 24 august

Nordvest dachshundklubb arrangerte bevegelig blodsporprøve i Stordal. Dommer Nils Bjørkavåg. 6 hunder deltok.
Nydelig vær og fin natur.
Nanna gikk  i et ordentlig hjorteterreng. Arbeidet godt og tok alle vinkler og moment. Av alle ting måtte hun markere såreleie hele 3 ganger uten at fører fulgte med, ble så oppgitt og gikk til sporslutt. Fikk 1 premie . Kjempefornøyd.
Balder hadde ikke dagen sin. Startet i et fint tempo, tok av i 1 vinkel og fulgte en sti i stedet for sporet. Tok han tilbake til vinkel og han  fortsatte i sporet. Sporet gikk videre i en skråning ned mot en liten elv, gikk 3 -4 m nedfor pga vind, mistet derfor 3 vinkel. Virket ukonsentrert og blodsporet var tydelig kjedelig. Så her trengs det motivasjonstrening. Fikk gode tips av Nils til videre trening.
Trivelig dag 🙂

Sporprøve.10 aug. Arr.Sunndal hundeklubb

16 hunder deltok på sporprøven i dag. Det var 2 stk Ozzy, 1 Toller, 2 Dascher, 2 Corgi og 9 Springere. 8 av sporene var lagt på Gjøra og 8 spor oppå fjellet. Vi hadde 4 dommere.
Fem hunder gikk inn til 1 premie ( fire springere )

Prøvens beste hund ble Barecho Fly Me To The Moon -Liza-  og fikk HP.
Nr 2 ble Balder og Nanna nr 3... gjett om jeg er stolt 😀

Balder var rolig og ærlig i sporet, ingen fersking. Gikk sporet på 23 min. Det var helt herlig å gå med han. Nok et bevis på at trening har effekt :)
Fikk utmerket på tempo og konsentrasjon og vilje.

Nanna var kjempemotivert og dommerens kommentar var: Hund og fører samarbeider meget godt. Hundefører leser hunden meget godt. Hund markerer sårleie meget godt. En meget god ekvipasje. Sportid 20 min.
Nå har hun 3 x 1 premie

Jeg var sporlegger til Pål Olav Bjermeland fra Tresfjord og hans springer Caisa( Westaway) fikk 1 premie og sporprøvens 4 beste hund
Bjorli 5 juli -08
Blodsporsprøve i meget tørt terreng.
Nanna fikk 1 premie og Balder 2 premie. Balder fant seg en liten Spa avdeling inne i skogen sammen med masse deilige elgspor.
Nanna og Balder deltok på Spanielklubbens sporprøve(totalt 15deltaker)  ved Fløystad gård på Kanestrøm i  mai. Nanna sin første konkurranse og gjett hva.... Nanna ble sporprøvens beste hund med HP og Balder ble nr 2 med HP. Snakk om nybegynnerflaks :)
Sunndal hundeklubb avholdt sin første sporprøve aug-07- Her er dommere Erik Mæhle og Tor Stendal sammen med prøvens beste hunder
Fra ve. vår alles gode springervenn Helge Solberg med sin Corgi og Jon Sæther med springeren C-dur
Kurs i blodspor med instruktør Magne Klokset