Dommer Stig Arne Kjellevold og Mija's oppdretter Lena Lindh Carlsson med Mija på pallen som Best In Show Junior :)

6 sept

Jippi...Mija tok sin tredje 1 premie på sporpøve på Haukebø. Da er hun hverfall ferdig med blodsporprøvene til viltsporchampionatet. Det er kun et utstillingsresultat etter fylte 2 år som gjenstår, der hun må ha 2 premie el bedre for å få championatet. Vi skulle også ta jaktanleggsprøve nå i høst, men fant ut vi venter til neste år. Vi må trene mere på apportering på land, for hun vil gjerne springe en seiersrunde med apporten før hun kommer inn til avlevering. Vannapportering og feltsøk går bra nå :)

Mija går veldig bra på blodspor for tiden. Som dommeren sa etter siste sporet, at det er sjelden å se en springer som går sånn på bloddråpen som Mija. Springerne søker jo fem meter ut til hver side. Hun har blitt veldig åpen og ærlig i søket, som gjør at det er lett å lese henne. Hun skal få gå flere sporprøver neste år, og målet er å dra over grensa til Sverige å gå spor der også. Men først må vi trene på "återgång" og skudd i sporet.

Ankommet Kennel Millside :)

NKK INT utstilling på Bjerke. 16-17 august

Fredag 15 august dro Mija og jeg ned til Rakkestad, der vi var så heldige å fikk bo hos Vibeke og Arne på Kenne Millside. Der var det tordenvær og vakker solnedgang, og ikke et eneste fjell å se. Lørdagen var vi på Spanielutstilling og Mija ble stilt av Lise og de ble 4 beste tispe med res.certet under dommer Emma Parker. En veldig trivelig dag, der vi ble kjent med nye oppdrettere/hundeeiere og ikke minst møtte igjen kjentfolk. Da vi kom tilbake disket Arne opp med Kreps og laks. :)

Søndagen var vi på Bjerke i øspøsende regn. Dommer var Marie Merchant, og Mija og Lise dro til å fikk Storcertet og ble 5 beste tispe. Dette var stort for meg som aldri har oppnådd noe storcert før. Turen nedover ble plutselig verdt hver en km :) og hjemreisen gikk utrolig fort.

Tusen takk til Vibeke og Arne for deres gjestfrihet, Solveig ;) og ikke minst Lise som stilte Mija så fint for meg. Til neste utstilling håper jeg at skulderen er rehabilitert, slik at jeg kan stille henne selv. Merkelignok tror jeg fallet som jeg hadde i ringen på Elverum, har gjort skulderen bedre.

Er så stolt av Mija ❤

Mija er trøtt og skal sove :)

De Nordiske jakt og fiskedagene 8-10 august. Elverum

Fredagen dro Karin, Anne Marit, Mija og jeg nedover til Elverum. Vi hentet Marianne på toget og sjekket inn på hotell i Hamar. Mija skulle stilles på lørdagen, så det ble en rolig fredagskveld. Dommer var Philip Johansson fra Sverige og Mija fikk Exellent men kom ikke videre. Hun fikk en utrolig god kritikk, men han mente hun burde fylles ut mere. Jeg måtte hjelpe til i finaleringen med Rally Sally, og klarte selvsagt å falle på det sleipe underlaget. Hunden ble heldigvis ikke redd, og jeg slo den låste skulderen min. Bare 29 grader i skyggen denne dagen og de fleste av hundene var nok preget av varmen. Mija oppførte seg eksemplarisk blandt alle hundene og folkemassen. Hun fikk varmrøkt elg fra alle sine tre tanter og var så fornøyd. Etter å ha shoppet i flere timer på Villmarksmessa dro vi tilbake til Hamar. Der dro vi på Italiensk restaurant og koste oss i flere timer. Mija tror jeg godt kunne ha flyttet inn på hotellet. Hun lå langstrak i hotell sengen, og syntes det var helt topp med masse oppmerksomhet både av tantene og gjestene på hotellet.

Tusen takk for en fin helg damer 😀

Sporprøve i Rindal

Mija deltok på sporprøve i Rindal lørdag 26 juli. Hun jobbet bra under hele sporet men fikk endel utfordringer. Ferske elgspor og veldig tørr myr skulle passeres, og hun brukte derfor litt lengre tid. Men den lille damen gikk inn til sporslutt og var overlykkelig for å finne skanken. En kjempevarm dag i et veldig tørt terreng, og ikke minst en trivelig dag sammen med hundefolk. Det var 7 hunder som nullet og resten( 13 stk ) gikk innn til 1 premier. Nå har Mija 2 x 1 premier og da håper vi at vi klarer å innhente en 1 premie til før året er omme. ;)

I dag 30 juli er det nøyaktig 2 år siden min eiegode Balder forlot denne verden. Savnet er fremdeles stort, men minnene er så gode å tenke tilbake på....❤

Fornøyd hund med rådyrfoten :)

13.juli-14

Sist søndag deltok Mija på NKK's utstilling i Trondheim. Lena(oppdretter) stilte Mija for meg og de vant junior tispe klassen og fikk ck. Men i den stor tispefinalen gikk Mija ut som nr 6. Er utrolig fornøyd med innsatsen hennes i det varme været.

Dommer var Annika Ulltveit- Moe og hun fikk følgende kritikk:

Vakkert tispehode. Moderat vinklet. Bra brystkasse. Brede lår. Fin nakkebue. Utmerket overlinje. Velstelt pels. Holder sin balanse i bevegelse.

Nå er det ferie 🤪 I går var vi på fjellet og trente apport, men vi måtte avslutte da et tordenvær kom for nært. Ingen av hundene reagerte på torden heldigvis.

Nå skal vi nyte ferien ;)

Springerklubbens Club Show i Sverige 28 juni

For en helg dette ble for oss!!!

Sammen med Grete og C-dur kjørte vi til Kilsbergen , Ånnaboda i Sverige for å delta på svenskenes store springerutstilling. 10 timers kjøring pluss nødvendige pauser for hundene gjorde at det ble en meget lang reise. Men det var verdt hver en km :)

Vi delte hytte sammen med Vibeke og Solveig som også skulle stille sine hunder. Utstillingsdagen bøtta det ned med regn, men det hindret ikke den norske gjengen ;)

Vibeke's Maggie ble beste tispevalp og ble BIM. Mija's oppdretter stilte henne for meg og vant tispenes juniorklasse, senere ble hun BIS junior der hun vant over sin bror. Så skulle hun inn i beste tispeklasse og til min store overraskelse ble Mija 2 beste tispe og fikk Cert. For en glede!!!

Mija's far Topper slo til og ble BEST IN SHOW, og det er første gang en norsk hund vinner Club Show i Sverige...juuhuu :) Topper stilte også i avlsguppe sammen med 4 av sine avkom fra 4 forskjellige kull. Mija var også med her, og Topper m/ sine avkom ble best i avlsgruppa :)

Kan dere forstå at det var høy temperatur og stemning i teltet vårt?

En dag som ikke glemmes så lett...

Om kvelden var vi på middag og selv om det var høy stemning, var alle ganske så slitne og det ble en relativt rolig og tidlig kveld på oss.

Søndagen dro vi hjem og var hjemme i 21.30 tida

Stor takk til Grete, C-dur, Solveig, Vibeke og Lena for en lærerik, spennende, innholdsrik, inspirerende og trivelig helg. Mija og jeg har kost oss hele helga

Her er dommer Frank W.Bjerklund sin kritikk av Mija:

Høgklassig tik, vackert hovud og utryck. Utmerket hals og skuldra. God kropp. Fin overlinje. Utmerket bakstell med breda lår. Vacker pels. Rør seg med stil og drive. Velpresenterad.

Mija's premier og sløyfer

Utmerket bevegelser på hund og handler ;)

Tenk at Mija på 15 mnd ble 2 beste tispe blant 24 tisper som kom til finalen...

Mija's pappa Topper stilte i avlsgruppe med 4 av sine avkom. Mija nr 2 fra venstre. Topper og barna ble Best In Show avlsgruppe :)

Utstillings helg Oppdal 21-22 juni 2014

Mija på todagers utstilling på Oppdal, der hun ble BIR og fikk cert begge dagene. Samt BIG 3 og BIG 4

Gode og snille Emma. Her er vi på besøk hos henne og Hans-R. Veldig godt å se henne igjen.

8 juni

6 juni

Litt oppdateringer:

Emma flyttet til Trondheim i slutten av mars til en tidligere valpekjøper. Selv om vi savner henne masse, er jeg overbevist om at hun har det bra. Hans R og Emma har lange turer hver dag i marka eller ute ved Frosta, og jeg tror bestemt hun koser seg med å få oppmerksomhet hele tiden. Prinessen har nok fått ønske sitt oppfylt med å ligge i dobbeltsenga om natta. Ser frem til å møte de igjen neste helg, og da skal jeg klippe henne og ikke minst kose med henne :)

Kelzie har blitt omplassert pga av endrede familieforhold. Hun har også blitt trøndepie og bor sammen med Robert Eriksen og Chico. Robert forteller de har det kjempebra og hundene får masse aktivitet i løpet av dagen. Robert er fjellmann og jeger, og hundene trenes nå opp slik at de blir godt rustet til jakta starter. Men først skal de på en 14 dagers fjelltur i sommer.Kelzie har også fått plass i armkroken til Robert om natta ;)  Snakk om å ha det på G :)

Ellers har de siste ukene gått med til forberedelser til sporprøvene vi hadde sist helg. Ingen av mine hunder stilte siden jeg var dommer, men hundene har fått mange fine turer for det.

Denne helgen skal vi på fjellet og trene vannapportering :)

Sporprøve på Smøla 3 mai

Vi dro sammen med Grete og C-dur dro til Smøla fredagen. Der bodde vi på Smøla havstuer og vi hadde en trivelig kveld med sammen med Annhild og Ola. Vi fikk servert ovnsbakt klippfisk med god drikke til. Været den natta var helt forferdelig og jeg så med skrekk og gru på sporprøven. Men dagen ble bra den. Jeg gikk først ut med C-dur, og det var C-dur's første sporprøve siden Jon og han deltok i Finland. Der de ble prøvens beste hund og C-dur ble Nordisk viltspor champion. Jeg hadde heldigvis ingen prestasjonsangst, men tenkte hele tiden på hva Jon sa... bare slapp av og følg etter.  Noe jeg gjorde til vi hadde gått ca 150m. Da startet han å søke på et annet spor, og etter påbegynt tredje rundering tok jeg han tilbake hvor jeg viste han gikk på blodsporet. Han gikk så blodsporet helt til enden og sa tydelig med sitt kroppspråk at nå ville han ha godbitene :) Flinke Lakrisbåten. Han fikk 1 premie og kåret til tredje beste hund.

Mija gikk sin første blodsporprøve og jeg hadde ingen forventninger på at hun skulle klare å fullføre sporet i den kraftige vinden og i veldig ukjent terreng. Etter ca 100m begynte hun som C-dur, runderte frem og tilbake, stoppet opp og spiste fersk hareskit, tok overvær av nabosporet men gikk videre. Hun var veldig sliten etter 500m, men fikk heldigvis medvind i den siste strekningen. Lykkelig var hun over å finne skanken... lille godjenta mi. Dommeren viste frem all harepelsen han hadde funnet i sporet og det var ikke rart damen var sliten i hodet sitt. Like stolt som C-dur viste hun frem foten til alle på prøven. Mija fikk 1 premie, med meget godt på alle punkter. Stolt!!!

Vi hadde to fine dager på Smøla og nå er sporsesongen i gang. 🤪

Grete, Mija, Nanna og C-dur. Smøla 3 mai