3. jun, 2013

Sporprøver 1 og 2 juni

I helga var jeg dommer for Sunndal hundeklubb og Norsk Spaniel klub sine sporprøver på Rødset og Smiset. I og med jeg var med i arr.komite for begge klubbene har det vært mye arbeid i forhold til prøvene. Områdene vi hadde prøvene var det ekstremt mye vilt, både elg, hjort og rådyr. Jeg regnet ut at jeg har gått hele 36 spor, når man tenker på oppmerking av spor, blodlegging og dømming av spor. Det kjennes på kroppen for å si det slik :)

Det ble mye forstyrrelser av ferske spor for ekvipasjene. Og jeg var heldig å dømme de to beste hundene begge dagene.

At det var mye vilt i området er ikke å overdrive og det er vel ikke så ofte at man opplever at hjorten kommer springende forbi sekretariatet under prøven. På tross av regnvær var det ingen sure miner og jeg tror det ble en fin treningshelg for alle. Når man tenker på hvor langt enkelte hadde kjørt for å komme hit ( Skien, Rakkestad, nord-tr.lag, sunnmøre) skal man kanskje tro folk var misfornøyd når de dro hjem med smultringer( null premiering), men de sa de ville komme igjen til neste år. Mest pga av det fine terrenget og ikke minst utfordringene når det gjelder vilt.

Takk til alle jeg fikk gå spor sammen med, det var en sann fornøyelse :)

Her hjemme skal Nanna ha en rolig uke, hun er nå inne i sin tredje uke etter parring og skal ikke anstrenge seg for mye eller utsettes for stress. I slutten av neste uke blir det ultralyd og da får vi se om det blir valper. Ut erfaringene etter tidligere parringer, ser det lovende ut.... men man vet jo aldri :)